Hva? Terrengsko til forfotløping. Forsterket overdel. 3 mm hældropp. Vekt: 303 gram (str. 43).

Terrengsko: Naturlig terreng

Newtons første forfotsko for terrengløping er stort sett vellykket.

## Newton Boco AT | |

Pluss: God bearbeiding og velfungerende forfotkonstruksjon.

Minus: Mellomsålen er for stiv, og det går ut over kontakten med underlaget.

Konklusjon: Forfotløpere på jakt etter en sko for terreng vil ha glede av Boco AT. Skoen gjør det bra både på rolige langturer og ved høyere tempo. Den stive sålen ødelegger dessverre kontakten med underlaget.

Pris: 1495 kr.

www.newtonrunning.com

Newton er kjent for sine karakteristiske kiler under forfoten som hjelper deg lenger frem på foten når du løper. Kilene er likevel noe nedtonet i denne nye skoen – som er beregnet på terrengløping – og det gir bedre kontroll på ujevnt underlag.

Skoene stiller høye krav til leggmuskulaturen og krever tilvenning, særlig til lange turer. Og nettopp langturer er fristende. Den vannavvisende overdelen, de grove knottene under hele sålen og en anstendig støtdemping gjør skoen god til lange skogsturer.

De fire landingskilene er terningformet slik at sålen gir godt feste i underlaget. Den er også ganske stabil, selv i ujevnt terreng, med god plass til tærne og god kontakt i fotbuen. Med den forholdsvis lave vekten og dynamiske konstruksjonen innbyr den også til å løpe fort.

Mellomsålen er imidlertid lite smidig. Det går ut over kontakten med underlaget – og det er i våre øyne avgjørende i en sko til forfotløping.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: