Nøytral terrengsko til lange turer. 32 mm mellomsåle. 5 mm knotter. Vekt: 306 gram. Dropp: 4 mm. Fås i 7 farger.

© Info: hoka.no

Test av HOKA SPEEDGOAT 4

Den siste versjonen av Speedgoat er (fortsatt) en ypperlig terrengsko til langturene. Endringene er få, men de er absolutt til det bedre.

8. desember 2020 av Lasse Lyhne

Topp sko for lange turer i terrenget

Speedgoat-modellen så dagens lys tilbake i 2015. Den er oppkalt etter den legendariske ultraløperen Karl «Speedgoat» Meltzer, som er den mestvinnende 100-mileløperen i historien. Den første versjonen av skoen var en lovende konkurranseterrengsko, men ikke noen behagelig opplevelse. Komforten kom i toeren, som var forbedret på en rekke områder og også hadde mye bedre passform. Den ble fort en av våre favoritter til langturene i terrenget. Treeren bød mest på kosmetiske endringer, og nå står vi med den fjerde utgaven av modellen på føttene og kan konstatere at det nok en gang er få endringer, men at nesten alle er til det bedre. Skoen er kjennetegnet ved en tykk og relativt bred plattform, som ruller gjennom terrenget uavhengig av distanse. 

Mellomsålen er en relativt kraftig EVA (32 mm tykk i herremodellen og 30 hos damene) med fin respons. Den har et lite dropp på 4 mm og cruiser over alle hindringer den møter på sin vei. Selv etter mange tekniske kilometer er beina fine. Det er godt gjort! En nyskapning i fireren er at det har blitt mer plass i forfoten. Det er en klar forbedring i forhold til tidligere versjoner, som har føltes litt trange rundt tærne. Mellomsålen er blitt litt hardere. I begynnelsen kjentes den litt for hard ut, men etter å ha «løpt den inn» på 10–12 turer virker den faktisk helt perfekt. 

Skoen har riktignok blitt litt tyngre – kanskje skyldes det en mer kompakt mellomsåle – og det er synd. Det er fortsatt en lett sko, men hvorfor øke vekten på noe som fungerer så bra? Overdelen har bare fått små endringer og vi har ikke merket noe særlig til de, men pusteevnen skal visstnok ha økt. Snøringen med brede lisser låser foten fint fast nede i mellomsålen, så man føler seg sikker ute på stiene. God polstring rundt foten i hælen og akillesseneområdet er prikken over i-en på en godt gjennomtenkt sko.

De 5 mm dype knottene graver seg fint ned i løst og mykt underlag, men den kraftige mellomsålen fungerer også på asfalt.

© Info: hoka.no

Konklusjon:

Fortsatt en ypperlig løpesko til langturene i terrenget. Det er få endringer i forhold til forrige utgave, men mer plass i forfoten trekker absolutt opp.

+ Godt grep, selv i gjørme. God komfort, masse støtdemping og en behagelig rullende løpefølelse.

÷ Har gått opp i vekt.

Pris: 1999 kr

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: