Hva? Halvterrengsko som støtter fotens naturlige bevegelser. Grovmønstret såle og hurtigsnøring. 264 gram (str. 42).

Urban terrengsko

Selv om den er beregnet på varierende underlag og utfordringer i asfaltjungelen, er Salomons nye hybridsko mer ”terreng” enn ”urban”.

## Salomon Sense Pro | |

Pluss: Passformen og det suverene festet på all slags underlag.

Minus: Lav såle, støtdempingen.

Konklusjon: Ideen med å lage en hybridsko for asfaltjungelen er god, men Salomon har ikke kommet helt i mål. Det skyldes spesielt den altfor harde støtdempingen og det ganske beskjedne hældroppet.

Pris: 990 kr.

www.salomon.com

Salomon har øremerket den nye modellen for ”citytrail”. Derfor har vi også testet den på grusveier og sølete stier i parken, på gresskledde midtrabatter og andre mer eller mindre opplagte naturområder i bymiljø.

Sålen gir hele tiden et overlegent veigrep, uansett underlag. Selv på asfalt fungerer den lydløst og uten at festet i underlaget noen gang svikter. Samtidig gir skoen godt feste på løst underlag. Dessverre byr ikke resten av skoen på fullt så overbevisende egenskaper.

Støtdempingen er beskjeden, for å si det pent, og særlig med tanke på at skoen er beregnet på faste underlag. Sammen med et hældropp på bare 6 mm gjør det at leggene utsettes for høy belastning. Derfor må du være forsiktig for å unngå skader hvis du bruker vanlige mengdetreningssko ellers.

Vi har i det hele tatt problemer med å dekode skoens løpedynamiske DNA. Etter en barfotbølge med ultraminimalistiske sko begynner produsentene så smått å vende tilbake til en mer klassisk design med markert hældropp og såler med rikelig demping. Noen få holder seg likevel fortsatt til det minimalistiske konseptet der støtdempingen overlates til bena og kroppen, og der sålen er så smidig at du merker enhver ujevnhet i terrenget.

Med denne modellen plasserer Salomon seg midt på treet, med en hard og lav – men ikke utpreget minimalistisk – såle. Legger vi velviljen til, har de altså skapt en hybrid som forener det beste fra to verdener. Vi føler nok likevel mer at skoen faller mellom to stoler.

Løpere flest vil nemlig synes at skoen er for ekstrem, mens rutinerte barfotløpere vil synes at den er for klumpete. Det er ergerlig. Med litt større hældropp og noe mer demping ville nemlig skoen vært perfekt for eventyr i storbyen.

Passformen er god, sålen er glimrende, og detaljer som solid forsterkning ved tærne og smart snøring gjør at skoen fungerer både i byen og i terrenget. Som den er nå, har vi altså enkelte innvendinger.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: