Stor test av 16 løpesko Last ned og se den store testen.

Test av løpesko for naturlig løping

Vi har testet 16 sko for naturlig løping. Vi har funnet både testvinner og beste kjøp innen løpesko for naturlig løping.

For bare noen få år tilbake var det helt utenkelig at butikkhyllene skulle bugne med såkalt naturlige løpesko basert på tanken om at det er kroppen og ikke skoen som skal stå for støtdempingen og kontrollen.

Vi har testet 16 sko for naturlig løping. Vi har funnet både testvinner og beste kjøp innen løpesko for naturlig løping.

Slik har vi testet

Samlet vurdering: Den endelige karakteren er en helhetsvurdering med fokus på komfort, passform, funksjon og opplevelsen under løpingen.

Det er to hovedtyper av sko innen kategorien naturlig løping. Den ene omfatter de minimalistiske skoene som er flate og nesten helt uten støtdemping. Den andre er sko som har støtdemping. Disse minner mer om de tradisjonelle løpeskoene, bortsett fra at de tillater en mer forfotorientert løpestil, blant annet ved hjelp av fallet fra hælen til forfoten og sålens smidighet. Vi har delt opp skoene i disse to kategoriene og har vurdert hvert enkelt par i forhold til de premissene som gjelder repektive kategori. For å få en mest mulig kyndig bedømmelse har skoene utelukkende blitt testet av løpere som allerede praktiserer naturlig løping. Det betyr at skoene blir vurdert ut fra den funksjonen de har, av personer som vet å utnytte fordelene ved dem. Testerne har også vent seg til den endrede belastningen som følger av en naturlig løpestil.

Kun for abonnenter

Abonnementsnummeret ditt må oppgis i profilen, før du kan laste ned.

Du må være abonnent for å kunne laste ned.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: