Hans med hodelykt
© Andreas Mikkel

Finn riktig hodelykt

Med en hodelykt kan du forvandle de litt tunge løpeturene i mørketiden til de morsomste og beste treningsøktene. Samtidig gir lykta deg ekstra treningstid og sørger for at du kan utvide antallet mulige treningsruter enormt.

3. november 2019 av Hans Westhausen Gottlieb

Hodelykt for løping i mørket

Lykta er selvsagt helt uunnværlig, men det er stor forskjell på modellene på markedet. Hva du bør velge, avhenger primært av hvor mørkt det er der du pleier å løpe og hvilket underlag/terreng du skal løpe på.

Her er tre ulike hodelykter til forskjellig type behov. 

1. Terrengløping i skogen

Skal du ut og løpe i skogen, så velg ei lykt på cirka 500 lumen, slik at du kan se røtter, hull og lignende utfordringer på stien. Til vanlig terrengløping der du beveger deg bort fra stiene og ut i ulendt terreng, bør du kjøpe ei lykt med +1000 lumen. Men vær klar over at batteriet kan veie så mye at du må ha det i en sele på ryggen eller rundt livet. 

2. Løping i en park/bred grusvei 

Skal du primært løpe på en grusvei i skogen, i en park, på jevne stier eller på en landevei med sporadisk belysning, holder det med 150–350 lumen. I disse modellene sitter batteriet ofte i selve lampehuset, og derfor er det viktig at totalvekten ikke blir for stor, ellers kan lykta føles tung og deise opp og ned. Finn en modell som føles lett og behagelig

3. Løping der du bare vil bli sett 

Hvis du skal løpe på opplyste strekninger og bare vil være litt ekstra synlig i trafikken, er det fint med en lykt som har mindre enn 100 lumen. Du bør velge en modell som veier så lite som mulig. Noen hodelykter fås med rødt «baklys» som sitter på baksiden av hodestrikken. Husk også reflekser på klærne hvis du skal løpe i trafikken

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: