TA EN TEST Be om en prøvetur før du kjøper babyjoggeren – og vær spesielt oppmerksom på fjæringen.

Hvilken løpevogn bør jeg satse på?

Hvordan finner jeg den beste løpevognen, slik at jeg kan ta med sønnen min på treningstur?

Det første du bør se etter er en

løpevogn

med store hjul. Det gjør vognen bedre i terreng, slik at du ikke må nøye deg med å trille rundt på faste underlag, men for eksempel kan ta en tur på gode grusstier i skogen. En eller annen form for fjæringssystem er også et stort pluss, slik at ikke den lille kroppen utsettes for altfor ublid behandling.

Sats på en modell som ikke er for tung. Vekten bør ikke være mer enn 10–15 kg hvis du og eventuelt din bedre halvdel skal kunne skyve vognen oppoverbakke. Dessuten bør styret kunne justeres i høyden, slik at både du og kona kan trille en tur med god arbeidshøyde på vognen.

Det skal være en lang og god sikkerhetsrem på styret, slik at du kan gi vognen en dytt på rette strekninger og løpe normalt med begge armer, men uten å risikere at vognen triller fra deg.

Et bremsehåndtak på styret er også viktig, slik at du lett kan bremse i utforbakkene. Velg også en modell med flere lommer både inne i vognen og på utsiden, slik at det er lett å ta med ekstrautstyr som sykkelpumpe, drikkeflaske og utstyr til ungen.

Du kan ev. velge en flerbruksmodell som den Thule Chariot CX 1 vi viser her. Den kan også brukes som henger på sykkelen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: