Den høye, tettsittende gamasjen skal forhindre småstein, sand og gjørme i å trenge inn i skoen. Skoen strammes med Salomons patenterte Quicklace-system, og har ingen flagrende lisser.

© salomon.com

Salomon S/Lab Sense 8 – en terrengsko skapt for fart

Den nyeste versjonen av Salomons luksuriøse gjørmeracer inviterer til høy fart gjennom skogen.

27. november 2020 av Redaktionen

S/Lab er Salomons highendserie. Her vises franskmennenes nyeste teknologier fram, og det er fullt fokus på yteevnen. Det er ingen smålige hensyn som komfort eller pris. Det gjelder også den rendyrkede gjørmeraceren Sense 8, som er Salomons toppmodell til terrengløp i løst og mykt underlag. Som navnet antyder, er dette åttende versjon av skoen, men det har skjedd dramatiske ting siden sjueren. Det er spesielt overdelen som skiller seg ut fra tidligere. I denne versjonen er den vevet av én enkelt tråd og samlet i en høy gamasje, som sitter tett rundt ankelen. Mellomsålen er i Salomons EnergyCell-skum, som skal ha blitt mye mykere enn før.

Derfor er vi begeistret 

Som alltid med Salomons S-lab-serie ser skoen superbra ut. Den nye overdelen ser ut som et mesterstykke, og så liker vi at det er en så kompromissløs konkurransesko. Det er ikke en sko som prøver å behage – det handler bare om maks fart i løypa. I tillegg er vekten rett og slett imponerende. 195 gram veier skoen, og det er ikke mye for en terrengsko.

Terrengløping er fantastisk – hvis du har riktig sko. Få de beste tipsene fra våre eksperter her, så får du en fantastisk løpetur i naturen.

Mellomsålen er en såkalt dualsåkalt dualdensity-såle, der den svarte delen av sålen, som ofte treffer bakken først, er litt hardere enn den røde.

© salomon.com

Dette koster den

1900 kroner. Det er mye for en sko som nok ikke holder til mange tusen kilometer med terrengløping. På den annen side får du den samme skoen som terrenglegenden Kilian Jornet løper i.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: