
1 Kart og finn-veien-hjem-funksjon
De fleste treningsklokker har avanserte navigasjonsfunksjoner, og spesielt finn-veien-hjem-funksjonen gir noen spennende muligheter for å prøve nye områder uten å risikere å havne på villspor. Du kan for eksempel la deg forføre av den lille, kronglete stien i skogen eller svinge til høyre der du pleier å ta til venstre. Klokka får deg trygt tilbake til utgangspunktet.
2 Running Dynamics
Mange moderne klokker gir deg dyp innsikt i hvordan du løper: hvor mange skritt du tar i minuttet, hvor mye du hopper opp for hvert skritt, hvordan du belaster henholdsvis høyre og venstre bein osv. Alt det gir en unik mulighet for å jobbe med løpeteknikken, slik at den blir mer effektiv. Du kan også oppdage en skade før den oppstår, hvis du for eksempel kan se at belastningen mellom høyre og venstre bein endrer seg.
3 Watt
Watt er en gamechanger innen løping, og med den nyeste klokkegenerasjonen kan watt leses av med et enkelt blikk på skjermen. Mens hastigheten påvirkes av blant annet vind og om du løper opp eller ned, og pulsen reagerer forsinket på endringer i intensiteten, gir watt deg et øyeblikksbilde på hvor hard innsats du yter her og nå. Det er et uvurderlig redskap når treningen skal struktureres eller kreftene disponeres i et løp.

4 Søvn
Søvnen er noe av det viktigste når du skal utvikle deg innen idrett. Det er når du sover at kroppen bygger seg sterkere. Sover du for lite og for dårlig, får du ikke nytte av treningen, og risikoen for skader, overtrening og sykdom øker. Bruk derfor klokka til å holde øye med søvnen og ut fra det justere på ting som leggetider, temperatur- og lysforhold på soverommet samt alt det andre som hindrer deg i å få sju–åtte gode timer søvn hver natt.

5 HRV-Status
Heart rate variability står det for, og det er en avansert form for pulsmåling, som lenge har vært anerkjent som et uttrykk for hvor presset kroppen er. Mange treningsklokker lagrer din HRV enten i en test på et par minutter eller mens du sover. Det gir deg et supert innblikk i hvordan kroppen har det. Det kan avsløre om du trener for lite eller for mye, er i ferd med å bli syk eller på annen måte er sliten og trenger ro.
6 Intervall-trening
De er knallharde, men nettopp derfor er de så bra for løpeformen, de forhatte intervallene. Bruk klokka til å planlegge intervallene, eller bruk noen av de forprogrammerte, som mange klokker har. Tren intervaller en–to ganger i uka, og husk både de lange intervallene, som styrker utholdenheten, og de korte intervallene, som gir deg bedre kondisjon.