SHFT - virtuell løpetrener
SHFT - virtuell løpetrener

Fakta om SHFT: To små brikker som festes på brystet og i skoen og registrerer 16 forskjellige data om løpestilen din. Batteritid: 12 timer.

Tall til løpeturen

Takket være gjennomtenkt grensesnitt og en god app lykkes SHFT med ambisjonen om å lage en velfungerende virtuell løpetrener.

27. januar 2016

## SHFT | |
SHFT - 5/6 stjerner

Pluss ved SHFT: Godt grensesnitt. Lett å bruke.

Minus ved SHFT: Krever at mobilen er med.

Konklusjon: For de fleste er det overkill, men vil du jobbe målrettet med løpestilen og er over gjennomsnittet glad i dingser, er SHFT virkelig et fremragende redskap, som gir en ny dimension til løpetreningen.

Pris: 2600 kr.

SHIFT's - nettside

Vi samler mer og mer data om løpingen, og en av de største trender for tiden er apparater som ikke bare registrerer hvor langt og hvor fort vi løper, men også hvordan vi løper – altså vår såkalte løpestil. Vi har allerede sett de første produktene på markedet, og nå lanseres den dansk-utviklede SHFT.

Rent fysisk består SHFT av to små brikker: en som monteres på skoen og en som monteres på brystet. Deretter åpnes den medfølgende appen, brikkene pares til mobiltelefonen og så er det bare å løpe, mens SHFT registrerer all verdens data om løpet og gir deg realtime-stemmefeedback på hvordan du løper. Alt dette er sånn sett gjort før.

Der SHFT gjør seg bemerket, er ved at den ikke bare gir oss et objektivt tall på f.eks. hvor mange millisekunder føttene er i bakken for hvert skritt, men den gir oss også en subjektiv vurdering av hvor god løpestilen er (såkalt SHFT-score). Det gjør SHFT spennende og morsom å bruke.

Grensesnittet i appen fungerer glimrende. Den er lett å bruke, og utvalget av data er veloverveid. Vi opplevde riktignok et par krasj i softwaren underveis, men det ble rettet opp med oppdateringer.

SHFT er et rendyrket treningsredskap og bør brukes målrettet til utvalgte treningsøkter der du har fokus på løpestilen. Du må ha telefonen med deg, og all informasjonen om løpestilen stjeler fort fokuset hvis du løper intervaller eller en tempotur.

Man kan selvsagt diskutere hele premisset bak SHFT, for finnes der virkelig én formel for god løpestil? Vil alle i utgangspunktet ha godt av å øke skrittfrekvensen og løpe lenger fremme på foten? Det er ikke sikkert. Men det som er sikkert, er at hvis du ønsker å jobbe med disse tingene, er SHFT et av de beste og mest motiverende redskapene du kan få.

Få SHFT ONE - unikt tilbud!

AKKURAT NÅ kan du få det internasjonalt kritikerroste SHFT ONE løpetrener-systemet sammen med 12 nr av Aktiv Trening, for kun 599,- (normalpris for SHFT ONE-system; 1199 kr). Optimer skrittlengden, Ground Contact Time, landingsvinkel mm., mens du løper. SHFT ONE gjør 12 000 målinger i sekundet og SHFT-stemmen guider deg live i hodetelefonene. 

Klikk her for å komme til tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: