Luksus i ørene

Livet - og treningen - er for kort til å bruke headsett med ledninger. Derfor har vi testet Sudios bluetooth-headsett Tre på treningssenteret og under en maraton. Her er dommen.

18. september 2017

Hva: Bluetooth in-ear headsett, svette- og vannavvisende, 9+ timers batteritid, anropsfunksjon, SIRI-stemmekontroll.

Pris: 619 kr.

Svenske Sudio gjør seg flid med disse luksus-hodetelefonene, som har et stilrent skandinavisk design. Og modellen "Tre" er første hint om et bluetooth-headsett i flott desing, beregnet på en aktiv livsstil med svett trening. Og svenskene klarer seg bra. 

Proppene sitter overbevisende godt i øretne - både på treningssenteret og løpeturen. Passformen er sikret ved hjelp av små, myke gummifjærer i tre størrelser, så det er lett å tilpasse. OG fordi "elektronikken" og betjeningen er smart lagt i to enkle enheter på den tynne gummiledningen mellom øreenhetene , veier selve øreproppen (nesten) ingenting. Den ubalansen du vanligvis opplever med en betjeningsenhet på ledningen, finnes ikke. Det er smart løst. 

Under løping var det imidlertid nødvenidg å bruke metallklypen som fulgte med til å feste ledningen til trøyekragen, slik at den ikke slengte i nakken. Eller alternativt bruke det smarte mikrovelcrobåndet som samler ledningen tett rundt bakhodet, og dermed forsterker passformen. Begge løsninger virket fint for oss, og selv om vi testet dem under en maraton, måtte vi ikke rett på dem en eneste gang. 


Batterimessig er det mer enn ni timers lyd, og vi kunne fint holde på en hel dag uten å lade. Lyden er god (vi er ikke hifi-eksperter og i hvert fall ikke under styrketrening) og den trådløse forbindelsen er krystallklar og upåklagelig. Vi opplevde ikke at den falt ut underveis - heller ikke når vi trente fritt i styrkelokalet med mobil og drikkeflaske "parkert" ved apparatene. 

Mikrofon og lyden når du snakker i mobilen er like bra. Og så fester vi oss ved at du fortsatt kan høre lyder fra omgivelsene, selv med propper og muskk i ørene. Det føles trygt. 

På minussiden er det (veldig) små - men estetiske! - knapper på betjeningsenheten. Her har definitivt form vunnet over funksjon, og det får ikke Sudio poeng for i vår bok. Men med litt øvelse får du tak på dem. 


Fordeler: Fast og komfortabel passform, lang batteritid, bra tilbehør, flott design. 

Ulemper: Knappene krever tilvenning. Vindstøy på sykkelen.  

Konklusion: Flotte hodetelefoner som føles lette og velsittende i øret - også ved skikkelig svettetrening. Velfungerende teknologi, mend mange gode funksjoner. Og et flott, stilrent utseende. 


5 av 6 stjerner

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: