Fakta: Trådløse ørepropper som også måler puls. Batteritid: ca. 5 timer. Lades via mikro-USB.

Pulserende rytmer

Med disse trådløse øreproppene foregår pulsmålingen i øret. Ved hjelp av en gjennomtenkt app fungerer det overraskende bra.

## Jabra Sport Pulse Wireless | |

Pluss: Pulsmåling i øret. Svært velfungerende app.

Minus: Høy pris og kan virke irriterende i øret.

Konklusjon: Avanserte og velfungerende ørepropper med pulsmåling og en svært god medfølgende app. Prisen er likevel på høyde med en pulsklokke og et par gode ørepropper.

Pris: 1699 kr.

www.jabra.com

Det klassiske pulsbeltet er utsatt for harde angrep på flere fronter. Både TomTom og Adidas har lansert produkter som måler puls på håndleddet, og nå kommer altså Jabra med en løsning som måler pulsen i øret.

De trådløse øreproppene er utstyrt med en pulsføler ved venstre øre og viser pulsen via en app på smarttelefonen. Pulsmålingen skal være svært nøyaktig – på høyde med EKG-måling – og det tar ikke mange pulsslagene før øreproppene i testen følger pulsklokken vi bruker som referanse.

Rent fysisk er Jabra Sport Pulse ganske stor til å være av typen propper som skal inn i øregangen. De må nærmest skrus på plass for å sitte fast og riktig – noe som er avgjørende for at pulsfunksjonen skal fungere. Heldigvis er proppene ganske myke og passer til de fleste ører takket være de medfølgende gummimansjettene.

Den tilhørende appen er omfattende, men du du får god veiledning via en stemme i øreproppene. Appen måler ikke bare puls, men også gjennomsnittspuls, fart og distanse, og viser hvor du har løpt på et kart. Alt er enkelt og problemfritt, på høyde med etablerte treningsapper som Endomondo. Hvis du likevel ikke vil bruke appen, er Pulse kompatibel med andre apper, blant annet Strava.

Enkelheten til tross er Jabra-appen ganske avansert og tillater komplekse treningsøkter, for eksempel etter pulssoner. Deretter geleides du gjennom øvelsene av stemmen i øret. Det fungerer faktisk bedre enn med en klokke. Lyden i settet er homogen og god, men vi savner litt luft i diskanten. Til gjengjeld er øreproppene svette- og vanntette og har tålt alt vi har utsatt dem for.

Prisen er derimot et problem. Du får både et sett gode hodetelefoner og en pulsklokke for nesten samme pris.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: