Kvinne løper med trådløse høretelefoner i ørene
© Samsung

Stortest av trådløse høretelefoner

Ledninger er «so last year». Et treningsheadset anno 2018 er uten noen lang ledning, og i flere av dem kan du slippe alt som er av kabler, for helt trådløse er det nye i bransjen. Vi tester hvor gode den nye generasjonen hitech-hodetelefoner er.

23. januar 2018 av Torben Vognsen

Trådløs lyd til fart og action

Musikk til trening er noe mange liker, og markedet for treningsheadset har eksplodert de siste årene. Etter lanseringen av iPhone 7, der Apple fjernet ledningshullet for hodetelefoner, har mange «gamle» hodetelefoner nærmest blitt ubrukelige (eller i hvert fall upraktiske, siden man må bruke en adapter). Derfor står produsentene nå i kø for å selge nye ørepluggsett til oss som trener styrke, løper, svømmer og sykler.

Det finnes to forskjellige typer trådløse hodetelefoner: de som fortsatt har en ledning mellom de to ørepluggene, og de helt uten ledning – såkalt truly wireless – der du rett og slett bare putter to trådløse enheter i ørene. Den siste kategorien er ganske ny, og det bærer flere av produktene preg av. Det er en del barnesykdommer ute og går, og produktene er også fortsatt en god del dyrere enn de mer tradisjonelle headsettene. Ikke desto mindre er det fantastisk å ta en løpetur eller jobbe med vektstengene uten å ha en ledning dinglende. 

Vi har testet 14 sett i de to kategoriene, slik at du får god oversikt før du går til innkjøp av noe.

Slik tester Aktiv Trening

Hvert headset i denne testen er blitt brukt over lengre tid til daglige treningsøkter. Vi har sjekket hvordan de sitter i øret og vurdert mulighetene for å tilpasse passformen. Sitter for eksempel proppene ordentlig fast også når løpeturen i skogen gir kraftige bevegelser? Hvordan modellene betjenes, er også viktig. Er de for eksempel lette å sette opp med telefonen eller klokka? Og lette å betjene selv på en tur på sti?

Vi har også testet lydkvaliteten. Vi forventer ikke at øreplugger til trening har like god kvalitet som hodetelefoner beregnet på musikkelskere, men noen av settene har faktisk svært god lyd. Mange av dem egner seg også fint til all annen hverdagsbruk enn bare trening.

Pris

Vi angir de veiledende prisene fra produsentene, men modellene kan ofte finnes billigere i butikkene eller på nettet.

Vurdering

Vurderingen av hvert enkelt headset er basert på flere produktrelevante kriterier og punkter. Det er ikke plass til å kommentere alle områder ved hvert enkelt produkt, så omtalen er en oppsummering av de mest relevante. For overblikkets skyld fremhever vi fire viktige nøkkelpunkter i en skala fra 1 til 10.

Karakterskalaen

Symbolene

Gi treningen et løft!

Akkurat nå får du det suverene bluetooth-headsettet Sudio TRE Sport til en like suveren pris sammen med Aktiv Trening. Sudio TRE Sport er laget i et eksklusivt skandinavisk design, og har super lyd, suveren passform, batteritid på hele ni timer ved bruk, 10 dagers standby og en rekkevidde på 15 meter. Hodetelefonene er svette- og vannavvisende, har stemmekontroll og så kan du kontrollere muskkken eller besvare anrop uten å ta opp telefonen fra lomma.

Få Sudio TRE Sport sammen med 4 numre av Aktiv Trening for KUN 179,50 kr. (+ 39,50 kr. i porto). Du sparer hele 887 kr. Men ikke vent for lenge, vi har kun et begrenset antall. Les mer om det fantastiske tilbudet her.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: