© colourbox

Velg riktige hodetelefonene

Riktige hodetelefoner er viktig for komforten når du trener. Her ser du hva du skal bør være oppmerksom på når du skal kjøpe et par gode hodetelefoner til trening.

4. august 2010 av Thure Kjær og Niels Christian Thalund

De ulike øreproppene/hodetelefonene har et umiskjennelig hightech-preg, og produsentene har lagt stor vekt på gjennomtenkte tenkte og funksjonelle detaljer.

Høyttalerenheten

Hvis du bruker settet til løping, fitness eller terrengsykling, som innebærer store bevegelser og mange hopp, er det viktig at høyttalerenheten er så liten og lett som mulig.

Ørepropp

Skal kunne byttes ut slik at du kan finne nøyaktig den størrelsen som passer til nettopp ditt øre. Den skal også være lett å ta av for rengjøring og justering.

Materialvalg

Vær også oppmerksom på at proppene lages i forskjellige materialer, som tykkere eller tynnere silikon, formbart skum, kjegleformede og/eller sylindriske propper. Vær tålmodig, sammenlign og prøv til du finner den beste løsningen.

Bøyle/klips

Prøv den på, slik at du er sikker på at festeanordningen passer til hode- og øreformen din og verken strammer eller klemmer på følsomme punkter rundt ørene. Se etter justeringsmuligheter som ledd, formbar bøyle og så videre.

Ledningen

Legg godt merke til materialet. Ledningen skal være myk og fleksibel. Sjekk også at ledningen er mer enn lang nok._Musikkspilleren skal både kunne bæres på armen og i en rygglomme på sykkelturen. Det er en klar fordel hvis ledningen kan deles eller forlenges etter behov.

Ledningsklips

Selv om hodetelefoner og ørepropper i utgangspunktet er en enkel sak, er det en rekke detaljer som gjør dem enklere å bruke. Ledningsklips gjør for eksempel at du kan feste ledningen slik at den ikke er i veien under bruk.

Ledningsglider

Den lille plastklemmen kan føres opp og ned på ledningen og bidrar til at den holder seg i ro. Den kan regulere trekket på hhv. høyre og venstre øreproppledning i forhold til hverandre, og for eksempel holde ledningen fast under haken.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: