© Istock

Velsittende lyd til treningen

Lyd i ørene under trening kan både virke motiverende og få deg til å yte mer. Vi har testet 18 små varianter spesiallaget for trening

18. januar 2016 av Peter Hyldahl.

Musikk og trening hører sammen. Det anslås at opp mot annenhver av oss har noe i ørene når vil løper, sykler eller trener styrke, og det er det god grunn til. Musikken er motiverende og hjelper deg å holde gnisten oppe. Samtidig kan rytmen hjelpe deg med f.eks. å holde riktig stegfrekvens.

Det krever riktignok et sett skikkelige øreplugger for å få fullt utbytte av musikken, og denne testen viser at det er meget store forskjeller på kvaliteten på de ulike modellene. En ting er lydkvaliteten, som svinger fra det nesten ulidelige til det svært gode. Noe annet er passformen og hvordan de betjenes. Øreproppene skal sitte godt når man svetter under trening, og betjeningen skal være intuitiv, så du også klarer det med høy puls.

Den nyeste trenden er modeller som også håndterer samtaler fra smarttelefonen du bruker som musikkspiller. Det er praktisk, for det betyr f.eks. at du ikke behøver å stoppe når noen ringer under en sykkeltur.

Finn hodetelefoner til trening

Last ned pdf-en og se stor test av 18 hodetelefoner til trening – vi har testet modeller både med og uten ledning.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: