Produktinfo Musikkspiller med FMradio. Fås med 8 og 16 GB (1490 kr). Berøringsskjerm. Fås i syv forskjellige farger. Lades via USBkabel og synkroniseres via Apple iTunes. Virker med pc og Mac. H x b x d: 3,75 x 4,09 x 0,87 cm. Vekt: 21 g.

Kvadratisk Nano

Apples iPod Nano har blitt betydelig mindre og mer egnet for trening. Dessverre er den vanskelig å betjene når det skal gå unna.

21. oktober 2010

Apple iPod Nano | |

Funksjon: Enkel i bruk, men litt problematisk når man trener.

Kvalitet: Detaljer og materialkvalitet er av velkjent Apple-standard.

God til prisen: Og som alltid er Apple dyrere enn alle andre.

Konklusjon: Med de riktige øreproppene er Nano 6g som skapt for treningsbruk. Dessverre følger ikke disse med i startpakken og må kjøpes i tillegg. Ellers er det fint at Apple har fått med så mange funksjoner i den lille spilleren. Klypen er en god detalj.

Pris: 1.250 kr. (8 GB)

www.apple.no

Det er ingen tvil om at Apple har tenkt på folk som trener da de designet iPod Nano 6g. For Nanoen er ikke bare krympet til en tredel av størrelsen; den er også utstyrt med en klype som gjør det lett å feste den på treningsklærne.

Det er en stor forbedring i forhold til den gamle Nanomodellen, som med sin avlange form nærmest krevde et skulderhylster hvis man for eksempel skulle løpe med den.

Det kompakte formatet er heller ikke det eneste som gjør Nano egnet til trening. Også en rekke treningsfunksjoner viser at dette er en spiller som er laget spesielt for deg som trener. Den har for eksempel både skritteller og stoppeklokke. Stoppeklokkefunksjonen er nyttig hvis du for eksempel løper intervaller og vil ha tiden for hvert intervall, og her er løsningen ganske smart.

Nano holder styr på alle rundetidene, og en spesiell meny gir raskt oversikt over tidene, helt som på en profesjonell pulsklokke.

Som forgjengeren er også Nano 6g kompatibel med Nike+, hvis du kjøper Nike+-iPod-settet, som koster rundt 250 kroner. Med dette settet kan du få beskjed om hvor langt og fort du løper via øreproppene. Så langt er alt vel. Alt dette er gode funksjoner som man har nytte av i en spiller for treningsbruk.

Apple snubler imidlertid på en lite karakteristisk måte når det gjelder betjeningen. Nano har nemlig fått berøringsfølsom skjerm, der man skal klikke seg frem til de ønskede menyene. Skjermen har erstattet nesten alle funksjonene til det gamle betjeningshjulet, bortsett fra volumkontrollen og en knapp til å låse skjermen. Og det er noe herk når man sitter på spinningsykkelen eller er ute og løper og vil bytte musikkspor.

Man kan nemlig ikke føle seg frem til knappene på en berøringsfølsom skjerm, og dermed må man stoppe og se på hva man gjør. Her foretrekker vi tradisjonelle trykknapper. Det finnes allikevel en løsning på problemet.

Apple leverer nemlig ørepropper med fjernkontroll på ledningen til iPhone og iPod Touch, og disse kan også brukes med Nano. Hvis du velger en slik løsning, kan du altså bytte mellom spillelister, gå frem og tilbake i musikken du hører på samt øke og dempe volumet via fjernkontrollen. Og da slipper du å stoppe midt i treningen.

Det er irriterende at ikke Apple har lagt ved en slik løsning med ørepropper og fjernkontroll i pakken, siden det ville gjort spilleren nesten perfekt til treningsbruk.

På den annen side er det selvfølgelig like greit hvis du er av typen som kjøper nye ørepropper til iPoden uansett. Bare husk å velge et sett med fjernkontroll på ledningen slik at du får fullt utbytte av din Nano.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: