Hun ser glad ut, men det er nok bare inntil hun begynner å løpe og de tunge headsettene plager henne. Vi er sikre på at hun ville vært mye gladere hvis hun hadde et mindre, og ikke minst trådløst, headsett å løpe med. 

Sju grunner til å trene trådløst

De siste årene har trådløse hodetelefoner blitt mer og mer populære blant oss som trener. Det er forståelig, det er nemlig mange fordeler ved å trene uten ledninger. Her er de største.

4. november 2019 av Lasse Lyhne

1. Unngå å miste telefonen ut av lomma

Løper du med klassiske, hodetelefoner med ledninger, går ledningen fra ørene ned i lomma, der telefonen ligger. Derfor kommer den fort i veien når du svinger armene fram og tilbake, og hvis du er uheldig kommer tommelfingeren borti ledningen og drar headsettet ut av ørene eller - enda verre - telefonen ut av lomma.  

2. Du kan ha telefonen der det passer deg

Hvis du har et headsett med ledninger, er det begrenset hvor du kan ha telefonen uten at ledningene kommer i veien. Dette problemet har du ikke når du trener trådløst, og moderne bluetoothheadsett har en rekkevidde på 10 meter eller mer. 

3. Du kan løpe uten telefon

Apple Watch og mange andre smartklokker og treningsklokker gir deg mulighetene til å lagre musikk. Det betyr at du kan la telefonen ligge hjemme, og spille musikk rett fra klokka, hvis du har et trådløst headsett. De hyperavanserte klokkene har ikke en gang en utgang for kabler. 

4. Du kan beskytte telefonen

Telefonen er spesielt utsatt hvis du bruker headsett med ledninger. Vannet har det nemlig med å renne ned fra ledningen og finne den lille åpningen i lomma der ledningen kommer ut. Med et trådløst headsett kan du forsegle telefonen i en pose, legge den i en lomme og ikke bekymre deg mer for den. 

5. Du unngår ledningskrøll

Ledningene fra hodetelefonene har en merkelig tendens til å krølle seg sammen. Dette problemet har du selvsagt ikke med hodetelefoner uten ledninger. 

6. Avansert stemmekontroll

De mest moderne, trådløse headsettene har avansert stemmekontroll, slik at du kan bytte sang, skru opp og ned, ringe osv uten å rørre en finger. Veldig smart når du sitter på sykkelen med tjukke hansker på hendene. 

7. Du kan ha telefonen i bagen

Telefonen er utsatt når du trener på senteret. Det er fort gjort å sette seg på den, og hvis du utfører dynamiske øvelser i for eksempel crossfit, er det lett for at den flyr ut av lomma. Med et trådløst headsett kan du trygt la den ligge i bagen mens du tar human flags og burpees. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: