Automatiske km-tider

Hvis du bruker rundetidsfunksjonen riktig, får du perfekt oversikt over hvor fort du løper på treningsturen.

9. september 2010

GPS-klokken kan hele tiden vise hvor fort du løper. Det er imidlertid mindre interessant å få kontinuerlige meldinger om hastigheten, blant annet fordi den påvirkes av bakker og svinger, og selv små feilmålinger i GPS-signalet kan gi store utslag på hastigheten.

Gjennomsnittshastigheten er derimot svært interessant. Når man løper, vil man helst måle farten i tid per kilometer – altså det som kalles tempo. Løper du for eksempel fem kilometer på 25 minutter, tilsvarer det et tempo på fem minutter per kilometer. Du kan sette klokken til å gi signal og vise hastigheten per kilometer så snart du har løpt én kilometer. Det gjør du ved å sette rundetidsfunksjonen til automatisk å registrere en runde når du har løpt én kilometer.

OBS

Du kan fortsatt bruke lap-knappen på klokken til å registrere en runde manuelt. Ett trykk på lap-knappen vil i så fall nullstille autofunksjonen, slik at den starter forfra på en ny kilometer fra du trykket på lap-knappen. Det er kjekt når du for eksempel intervalltrener og er mer interessert i hvor fort du løper 500-meterintervaller, enn hvor fort du løper 1 km.

Tips

Får du behov for å stoppe klokken ved hjelp av start/ stopp-knappen mens du løper, for eksempel på grunn av et lyskryss, nullstiller ikke det kilometertiden (hvis du ikke spesifikt har satt opp klokken til å gjøre det). Neste gang du trykker start/stopp, fortsetter rundetidsfunksjonen fra det punktet du hadde kommet til før du stoppet tidtakingen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: