Bruk høydemeter i treningen

Bakketrening er en svært effektiv treningsform. Med Garmin Connect kan du få nøyaktige målinger av hvor mange høyde meter treningsturen byr på, slik at du kan finne de bratteste rutene.

6. september 2010

Dessverre er høydemålingen på Garmins Forerunner-klokker i utgangspunktet temmelig upresis, siden klokkene baserer målingene på GPS-data og ikke på barometriske målinger. Det er et problem hvis du bruker høyden når du trener og for eksempel vil ha flest mulig høydemeter på treningsturen. Heldigvis justeres høydedata automatisk når du laster opp treningsøkten til Garmin Connect. Her blir ruten sammenlignet med nøyaktige høydedata fra profesjonelle målinger og korrigert deretter. Det gir et mer korrekt bilde av turen.

  • Går du inn i en gitt aktivitet og ruller nedover siden til punktet Annen informasjon nederst, skal punktet Aktivert være markert der det står Høydekorrigering. Det er det allerede hvis du bruker Garmin Connect sammen med en av Forerunner-modellene. Skulle det likevel ikke være aktivert, så klikk på dette punktet. Ved å slå høydekorrigeringen på og av, ser du hvor stor klokkens feilvisning faktisk er.

Forskjellen er tydelig på 10 km-turen i figur A og B . Kurven i figur B er ikke høydekorrigert og er full av merkelige utslag. Resultatet er en høydeøkning på hele 163 meter, og det stemmer ikke på noen måte med løpeturen, som foregikk i relativt flatt terreng. I figur A er høydekorrigeringen aktivert, og det gir et mer realistisk bilde. Den reelle høydeøkningen er faktisk bare på 38 meter.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: