Dette skal løpeklokken kunne

Klokken må ha visse grunnleggende funksjoner for å fungere som et skikkelig treningsverktøy.

23. september 2010 av Martin Kreutzer

Slik trener du med løpeklokken Mange begynnere nøyer seg med å bruke klokken etter overstått trening for å se hvor langt og hardt de har løpt.

Du får imidlertid mye større utbytte hvis du bestemmer deg for hva du vil oppnå allerede før treningen – og planlegger distansen, pulsen og eventuelt lengden på intervallene.

De fleste klokkene kan settes opp til å lede deg gjennom treningen ved blant annet å advare deg hvis pulsen blir for høy eller lav, opplyse om hastigheten, styre intervallene og mye mer.

Du får en helt annen kvalitet på treningen hvis du utnytter disse mulighetene, og det blir mye morsommere.

Puls: For å kunne styre treningen best mulig, er en pulsfunksjon helt uunnværlig. Den hjelper deg å holde riktig intensitet på løpetreningen.

Distansemåling: Nøyaktig informasjon om den tilbakelagte distansen er helt avgjørende når du skal vurdere kvaliteten på løpetreningen og hvor god form du er i.

Bæres på armen: Klokken skal sitte på det stedet på kroppen der det er lettest å lese og betjene den. Det er uten tvil på håndleddet.

Stoppeklokkefunksjon: Til intervalltrening må man ha en pålitelig stoppeklokkefunksjon. Det krever at klokken kan registrere mellomtider.

Treningsprogramvare: Muligheten til å gå igjennom treningsturen i ettertid er viktig for å få kunnskap om hva du kan prestere. Den sørger også for at du trener målrettet og på den mest hensiktsmessige måten.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: