
Funksjon: Perfekt for begynneren, hvis du vet at den har det du trenger.
Brukervennlighet: Meget enkelt oppsett og betjening.
God til prisen: Dyr i forhold til mer avanserte gps-klokker.
Konklusjon: Designen er klokkens største fordel. Det største problemet er prisen. Det finnes langt mer avanserte Garmin-klokker til en lavere pris (Forerunner 305). Du bør altså legge stor vekt på design og brukervennlighet hvis du velger akkurat denne modellen.
Pris: 2.095 kr.
Garmin Forerunner 110
Inntil nylig var gps-klokken en dings for nerder med brede håndledd. Klokkene var så store og klumpete at de dekket store deler av underarmen. De var dyre, upresise og langsomme, og programvaren var ikke for barn og sarte sjeler. Men det var før. Garmins nyeste skudd på gps-stammen, Forerunner 110, er et diskré armbåndsur med størrelse, vekt og utseende som minner om vanlige sportsklokker. Det er imponerende. Men det er dessverre også primært på det estetiske planet at klokken vekker begeistring. Funksjonaliteten er ganske middelmådig.
Hittil har klokkene fra Garmin henvendt seg til krevende mosjonister og idrettsutøvere. Forerunner 110 bryter med tradisjonen og er beregnet på begynnere. Derfor står også enkelhet og brukervennlighet i høysetet. Det gjenspeiles i den enkle brukerveiledningen, i oppsettet og den enkle brukerflaten. Klokken har fire knapper for henholdsvis bakgrunnsbelysning, start/stopp, rundetid og menyer. Sistnevnte gir tilgang til de ganske få menyene i klokken. Løsningen er oversiktlig og lett å lære seg. Klokken måler først og fremst tid, distanse, hastighet og puls, og programmeringsmulighetene begrenser seg til det mest nødvendige. Det har blant annet gått på bekosning av den virtuelle partneren og alle mulighetene for å forhåndsprogrammere eller laste opp enkeltøkter til klokken. Det er for så vidt greit nok, forutsatt at man er sikker på at det dekker de behovene man har eller kommer til å få. Klokken er for dyr til å fungere som en innstegsmodell som kan byttes ut når man har blitt en mer erfaren løper, som stiller større krav til informasjonen. Klokken er altså for deg som vet at du verken har eller kommer til å få bruk for mer avanserte funksjoner.
Uansett målgruppe synes vi allikevel at det er én funksjon som burde vært med, nemlig en rundetidsfunksjon som fortløpende viser varigheten av den runden man er i gang med. Det er høyst relevant ved for eksempel intervalltrening, der man trenger denne informasjonen for å sjekke at pausene får riktig lengde.
Bortsett fra prisen og de få funksjonene har også klokken et par andre mindre heldige løsninger, blant annet at remmen er integrert i klokken. Dermed må du til en Garmin-butikk for å få byttet den hvis den ryker. Knappene er dessuten for harde å trykke på mens man løper, og spesielt rundetidsknappen har en lite gunstig plassering. Derimot trekker det opp at klokken fungerer med nett tjenesten Garmin Connect. Her kan du laste opp treningsdata fra klokken og få tilgang til detaljer fra treningen samt et kart som viser hvor du har løpt.

1. Pulssensoren fungerer upåklagelig, men materialene er harde og stive, og altså ikke særlig behagelige.

2. Rundetidsknappen, som markerer avslutningen av en runde, kunne hatt en mer gjennomtenkt plassering.

3. Dataoverføring og opplasting foregår via dette klipset. Det fungerer helt fint, og klokken lades opp på 30 min.
PRODUKTINFO:
Gps-klokke som måler tid, distanse, hastighet og puls. Kompatibel med gratisprogrammet Garmin Connect og Garmin Training Center, som gir tilgang til mengder av treningsdata.