Oversikt Som på forgjengeren er skjermen svært oversiktlig med klare, tydelige tall. Oppsettet kan til dels skreddersys, slik at du selv kan velge hva klokken skal vise.

En fullblods favoritt

Polars pulsklokke RS300x er en ypperlig oppdatering og forbedring av bestselgeren RS200. RS300x vil derfor vekke begeistring hos selv de mest forventningsfulle fans.

## Polar RS300x Pulsklokke | |

Brukervennlig: Det er lett å finne frem i menyene, til tross for de mange funksjonene.

Kvalitet: Polar RS300x er en pulsklokke som oser av kvalitet. Materialene imponerer over hele linjen.

God til prisen: Litt dyrere enn konkurrentene, men det er samsvar mellom pris og kvalitet.

Konklusjon: RS300x er klar til å videreføre arven etter forgjengeren, og detaljforbedringene har gjort et godt produkt enda bedre. Klokken egner seg til en lang rekke ulike aktiviteter, og klokken er et utmerket verktøy for deg som tar treningen på alvor.

Pris: 1.699 kr. (inkl. GPS)

www.pulsklokke.no

Polar RS300x Pulsklokke

RS300x har store sko å fylle. Den erstatter nemlig Polars bestselger RS200, som var en glimrende pulsklokke for engasjerte løpere.

Det er ingen enkel oppgave, men klokken innfrir forventningene. Den velkjente og høyt verdsatte kombinasjonen av mange funksjoner og enkel menystyring, er nemlig ivaretatt. De store trykknappene er de samme og er en fornøyelse å bruke. De er faktisk langt bedre enn knappene på den tre ganger så dyre RS800cx. Det er bare den røde rundetidsknappen som har en litt uheldig plassering. Det er irriterende at den krever et så presist trykk for å aktiveres. Det blir spesielt plagsomt når man intervalltrener. Her er tidselementet helt avgjørende, og man har verken tid eller overskudd til å fikle med kranglete knapper. Men øvelse gjør som kjent mester, og problemet er ikke større enn at det er til å leve med. Og til å leve med er det absolutt. Klokken er nemlig på alle måter et særdeles positivt bekjentskap. Pulsbeltet er for eksempel av mykt stoff og ligger svært behagelig på brystet. Pulssignalet er selvfølgelig kodet, så du får aldri feilvisninger på skjermen.

Logisk meny Menystyringen er logisk og preget av den samme gjennomtenkte funksjonaliteten. Sammen med det generelle kvalitetsinntrykket er det fortsatt den gjennomførte enkelheten ved Polar-produktene som vekker begeistring. Denne klokken er intet unntak.

RS300x er oppgradert til at kunne overføre data via en såkalt Flowlink. Dette er et godt tilbehør som er vel verdt pengene og gjør det til en lek å laste opp treningsdata trådløst til Polars nettbaserte treningsdagbok. Her kan du lese av tall og grafer, følge formkurven og mye annet.

Selv om RS300x i utgangspunktet er en løpeklokke, egner den seg utmerket til andre former for kondisjonstrening. Vi testet RS300xvarianten med en tilhørende gps-modul som gir informasjon om tilbakelagt distanse og hastighet. Hvis du bare driver med løping, er du etter vår mening bedre tjent med en fotsensor. Vår test av presisjonen på gps-enheten viser at den er god, men ikke helt på høyde med en velkalibrert fotsensor. Det gjelder særlig ved løping i mer kupert terreng. Bortsett fra det er gps-modulen et nyttig tilbehør; blant annet fordi den er vanntett og dermed like godt egnet til kajakk og seiling som til ski, sykling og mye annet.

Den eneste ulempen vi opplevde med gps-modulen, er at den har en tendens til å bli våt av svette der det elastiske båndet ligger an mot overarmen. Selve vekten glemmer man fort, selv om en mer kompakt enhet alltid vil være velkommen.

  • Polar RS300x ligger heller ikke på latsiden rent visuelt. Polar har levert en særdeles vellykket oppfølger til sin største salgssuksess noensinne.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: