Les også

Enkel og god

Fakta: Hverdagsklokke, treningsklokke og aktivitets- og søvnmåler med innebygd GPS. Ekte skinnrem. Vanntett.

Enkel klokke gjør alt

Garmins nye, elegante smartklokke, Vivoactive, samler en lang rekke gode trenings- og aktivitetsfunksjoner i en ytterst diskré pakke.

## Garmin Vivoactive | |

Pluss: Mange gode funksjoner, forholdsvis billig.

Minus: Mangler en del treningsfunksjoner.

Konklusjon: Ikke noen utpreget treningsklokke, men perfekt for mosjonister som klarer seg uten de mest avanserte treningsfunksjonene, men som vil ha en aktivitets- og søvnmåler.

Pris: 2399 kr.

www.garmin.com

Ikke la deg lure av den lette designen. Inne bak den slanke urkassen skjuler det seg ikke bare en løpe-, sykkel- og svømmeklokke, men også en aktivitets- og søvnmåler. Og som om ikke det er nok, tilbyr Garmin Vivoactive også smartklokkefunksjoner, slik at kan du også lese tekstmeldinger og andre meldinger fra mobiltelefonen på skjermen. Du kan til og med betjene spillelisten din fra berøringsskjermen på den beskjedne klokken.

Alt sammen til en pris som ligger godt under de dyreste av Garmins mer rendyrkede treningsklokker. Du får altså svært mye for pengene med Garmins Vivoactive, og langt på vei løser den oppgavene utmerket.

Med den innebygde GPS-en kan den samle data fra treningsturene når du sykler og løper, og du kan koble den til annet Garmin ANT+-utstyr, for eksempel pulsmåler og kadensmåler til sykkelen. I de målingene vi foretok til denne testen, målte klokken like nøyaktig som de rene treningsklokkene.

Også som aktivitets- og søvnmåler gjør klokken god nytte for seg i hverdagen. Du kan for eksempel få en advarsel hvis du sitter for mye stille, og en smart grafisk oversikt viser hvor mye du har igjen å bevege deg for å nå dagens mål. Har du klokken på når du sover, får du også en god pekepinn om hvor godt du har sovet.

Selvfølgelig er det alltid noen kompromisser når man har både trenings- og hverdagsfunksjoner i samme klokke. Det kommer tydeligst frem på treningsturene. Vi savner knapper for runde-, start- og stoppfunksjoner, og den store, trykkfølsomme skjermen virker mindre robust enn på de kraftigere treningsklokkene. Likevel må vi si at vi har vært temmelig hardhendte med klokken i testperioden, uten at den har gått i stykker av den grunn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: