Produktinfo GPS-klokke med pulsbelte. Støtter utstyr som følger ANT-standarden, blant annet kadensmåler. Åtte timers batteritid med aktivert GPS. 3–4 ukers standby.

Fingerspitzen-gefühl

Garmin Forerunner 610 er full av gode funksjoner, den fungerer glimrende og er bedre enn forgjengeren, FR 405. Den berøringsfølsomme skjermen er helt ny, og klokken kan brukes til all slags trening.

## Garmin Forerunner 610 | |

Brukervennlig: Du må regne med å bruke litt tid på tilvenningen.

Kvalitet: Dette er en toppmodell. Det ses og merkes på materialene …

God til prisen: ... og på prisen. Men du får også mye for pengene.

Konklusjon: Garmin Forerunner 610 er en meget god GPS-klokke med alt du kan ønske deg av funksjoner, enten du er fersk mosjonist eller toppidrettsutøver. Berøringsskjermen fungerer stort sett fint og gjør klokken enkel i bruk. Derfor tilgir vi den også når det hender at en berøring bommer.

Pris: 3369 m. puls

www.garmin.no

Garmin Forerunner 610

Det er ingen tvil om at Garmins nye GPS-klokke, Forerunner 910, er en helt suveren treningsklokke som ligger så tett på toppkarakteren som det er mulig å komme. Det er bare et par små irritasjonsmomenter som hindrer den i å få seks stjerner.

La oss starte på toppen av listen over godsaker: Klokken er tynnere enn Garmin FR 405, som hittil har vært Garmins alternativ når det gjelder treningsklokker som kan brukes til hverdags, og den føles mindre klumpete på armen.

Når du først har vent deg til å betjene skjermen med et middels hardt trykk med neglen i stedet for å bruke den myke delen av fingertuppen, virker også skjermen som den skal. Vil du for eksempel ha en ny funksjon, holder du neglen mot skjermen i tre sekunder i det feltet du ønsker å endre, til du ser menyen. Det er veldig intuitivt.

Under trening endrer skjermen modus og blir enda enklere. Her brukes den bare til å bytte mellom de forskjellige vinduene. Det gjør du med et middels hardt trykk, og det er lett å gjøre det mens du for eksempel løper.

Forerunner 910 har svært mange funksjoner, og flere er helt nye i Garmins verden, blant annet en funksjon som heter Virtual Race. Her kan du løpe om kapp med deg selv på favorittruten din, og få vist på skjermen hvordan du ligger an i forhold til forrige økt. Klokken husker alle detaljer fra forrige gang. Det vil si at den tar det med i beregningen hvis du for eksempel måtte vente på grønt i et lyskryss.

En annen nyhet kalles Training Effect, eller TE. Det er en form for kvalitetsvurdering av treningen som gjøres på grunnlag av tid og pulsbelastning. Når du har vært ute og løpt, syklet, padlet eller hva du ellers måtte bruke klokken til, får du en karakter fra 0 til 5. Har du presset deg hardt, får du kanskje en TE på 4,5, mens en roligere sykkeltur bare vil gi en TE på 1,4. Funksjonen er motiverende og kan få deg til å prestere litt bedre neste gang.

De få ankepunktene vi har, gjelder berøringsskjermen. Den virker nemlig ikke like uklanderlig hver gang. På grunn av det litt faste trykket som må til, er det vanskelig å bla i menyene uten å komme til å velge en funksjon. Dessuten er den tilnærmet umulig å betjene med hansker.

Men som sagt: Dette er skjønnhetsflekker på en vellykket klokke med mengder av gode funksjoner.

4 gode detaljer

1) Du kan la klokken vise ett eller to tall, hvis du har problemer med å se små tall på skjermen.

2) Den egner seg ikke til svømming, men den tåler kraftig regn. Skjermen fungerer fint også når den er våt.

3) Man bruker et sett gode knapper til å starte og stoppe treningen og markere mellomtider. Det finnes også en på/ av-knapp.

4) Klokken lades via en avlang magnetskinne som klikkes fast på baksiden. Trådløs overføring av data til pc eller Mac.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: