Hva? GPS-klokke med pulsmåler. Bluetooth Smart og ANT+. Vibrator. Vanntett til 50 m. Batteritid: 10 timer.

Genial GPS

Hvis vi selv kunne bestemme helt fritt hvordan den optimale løpeklokken skulle se ut, ville den lignet mye på Garmins nye Forerunner 220.

## Garmin Forerunner 220 | |

Pluss: Mange velfungerende funksjoner. Brukervennlig.

Minus: Ingen virtuell partner- funksjon.

Konklusjon: En mellomklassemodell som minner mer om en toppmodell. Vi er særlig imponert over skjermen og muligheten til å laste ned treningsprogrammer.

Pris: 2700 kr.

www.loplabbet.no

De siste ukene har vi flere ganger tatt oss i å gripe helt instinktivt etter Garmins Forerunner 220 hver gang vi skulle ta en løpetur. Vi har hatt mange andre – også dyrere og mer avanserte klokker – å velge mellom, men det intuitive valget har vært Forerunner 220.

Det skyldes at klokken ganske enkelt virker som den skal. GPSen er superrask (takket være en ny smart-GPS). Klokken bruker normalt 5–10 sekunder på å finne satellitter hvis du starter fra samme utgangspunkt, og presisjonen er svært god.

Klokken sitter godt på armen, og designen er rålekker (den flotteste Garmin-klokken hittil), vekten er lav og klokken er superslank. Knappene er godt plassert og gir suveren respons. I tillegg har klokken vibrator. Det er uunnværlig i støyende miljøer eller når man har musikk på øret.

Egentlig er Forerunner 220 Garmins nye mellomklassemodell. Den erstatter FR 210 i porteføljen, men er faktisk en helt ny og mye bedre klokke.

Prisen ligger på 2700 kr, og dermed 500–1000 kr over andre modeller i samme kategori, men klokken ligger også flere nivåer over konkurrentene og dekker behovene til selv svært krevende brukere. Den har flere funksjoner som man ellers ser i langt dyrere modeller.

Den har for eksempel en fargeskjerm som kan settes opp nesten helt etter egne ønsker. Viktigst er likevel muligheten for å laste ned treningsøkter eller hele treningsprogrammer fra den glimrende treningstjenesten Garmin Connect. Også imponerende, men mindre nyttig, er en sporingsfunksjon som gjør at treningen kan følges "live" via for eksempel Facebook.

Den enkle brukerflaten og feilfri programvare gjør de avanserte funksjonene lette å bruke, og dermed gjør man det også.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: