Produktinfo GPS-klokke som måler distanse, hastighet og puls. Mulighet for trening etter pulssoner og for programmering av intervalltrening. Kompatibel med Garmin Connect og Garmin Training Center.

Glimrende treningsklokke

Både begynnere og garvede løpere vil ha stor glede av klokken som byr på mange avanserte funksjoner.

## Garmin Forerunner 210 | |

Funksjon: Perfekt begynnerklokke som vokser med oppgavene.

Brukervennlighet: Meget enkel og selvforklarende.

God til prisen: Den er langtidsholdbar, og du får god valuta for pengene.

Konklusion: Med Forerunner 210 har Garmin klart å lage en virkelig god GPS-klokke for begynnere. Designen er elegant og særdeles brukervennlig, samtidig som de avanserte funksjonene gjør klokken ytterst anvendelig, også for erfarne brukere.

Pris: 2295 kr.

www.garmin.no

Garmin Forerunner 210

Du skal ikke ha beveget deg langt i løpeskoene eller på sykkelen før du føler behov for å vite hvor langt og hvor fort du beveger deg. Heldigvis finnes det mengder av treningsklokker som kan gi nettopp den informasjonen.

Særlig treningsklokker med GPS-teknologi, altså satellittposisjonering, har vunnet terreng de senere årene. I fjor kom også en GPS-klokke for begynnere, nemlig Garmins Forerunner 110. Det var et smart trekk av Garmin, og her på Aktiv Trening var vi begeistret for idéen, men mindre imponert over utførelsen.

Modellen var nemlig i enkleste laget, og man skulle ikke mange trinn opp på ambisjonsstigen som løper før begrensningene ble synlige. Det gjør Garmin noe med når de nå lanserer Forerunner 210. Klokken har samme kvaliteter som forgjengeren og er fortsatt beregnet på begynnere, men den har fått et par nye funksjoner som løfter klokken opp i en helt annen liga.

Forerunner 210 har et meget diskré utseende. Mens andre GPS-klokker tar voldsomt stor plass på håndleddet og mest av alt minner om et laservåpen fra en gammel science fiction-film, ser Forerunner 210 faktisk ut som en helt vanlig sportsklokke, til tross for den innebygde GPSmottakeren. Menysystemet er det samme som på 110 og fungerer godt og enkelt.

Du starter klokken og trener – så enkelt er det. Etter å ha trykket på startknappen, viser skjermen hvor lenge du har trent, hvor langt du har løpt eller syklet, hvor fort det går og hvor høy puls du har. Dette er grunnleggende data som er relevante for alle, og som i høy grad bidrar til å løfte motivasjonen, også hos nye løpere.

Det nye med Forerunner 210 i forhold til 110 er at klokken også inneholder mer avanserte treningsfunksjoner. Du kan for eksempel programmere et intervallprogram og trene etter pulssoner. Pulssoner gjør det mulig å få presis kontroll over treningsintensiteten og dermed også få bedre utbytte.

Intervallprogrammeringen er meget enkel, men fungerer glimrende. Du kan sette sammen intervallene dine akkurat som du vil. For eksempel 4 x 1000 meter med tre minutters pause mellom hvert intervall. Eller du kan jobbe med åpne intervaller, der du markerer med tastetrykk når intervallet begynner og slutter. Det er smart hvis du trener på en oppmålt eller kjent rute.

Pulssonene og intervallprogrammeringen fungerer glimrende, ikke minst fordi de kan slås på og av. Det betyr at klokken er et svært enkelt hjelpemiddel så lenge det er det du trenger, men et avansert verktøy så snart du måtte ønske det. Det gjør at klokken vokser med opp gavene, og du slipper å sitte med en begynnermodell som må byttes ut så snart du får mer erfaring.

Mulighetene utvides ytterligere av at klokken er kompatibel med nettjenesten Garmin Connect. Her kan du fordype deg i enda flere detaljer og blant annet se løpeturen på et kart.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: