Produktinfo Garmin FR 405cx. Pulsklokke med GPS og trådløst pulsbelte. Måler hastighet, avstand og puls når du trener. Treningsdata kan lastes opp til en Garmin Connect treningsdagbok på nettet. Leveres med ekstra remmer. Fås kun i blått.

GPS for tredemøllen

Garmin Forerunner 405cx er den oppdaterte versjonen av salgssuksessen 405. Oppdateringene er imidlertid få, og de er mest interessante hvis du løper mye på tredemølle.

## Garmin Forerunner 405cx | |

Brukervennlig: 405cx er enkel i bruk, men menystyringen virker dårlig i regnvær.

Funksjon: Som i 405 får du alle de data du har behov for på løpe- og sykkelturen.

God til prisen: Over 3000 kroner er mye for en ny modell som bare har små forbedringer.

Konklusjon: 405cx er en glimrende løpe- og sykkelklokke, men det er også den gamle 405-modellen – og den er billigere. Hvis du gjerne vil ha en indikasjon på kaloriforbruket ved innendørstrening eller har problemer med remmene, er allikevel 405cx det rette valget.

Pris: 3.378 kr.

www.garmin.com

Garmin Forerunner 405cx

Blåfargen, et par ekstra klokkeremmer og en ny metode for beregning av kaloriforbruk. Dette er nyhetene i Garmin Forerunner 405cx, som er en oppdatering av den ett år gamle Forerunner 405. Forskjellene er med andre ord små, og det er ingen grunn til å skule misunnelig på folk med den nye modellen hvis du allerede har den gamle.

I bunn og grunn er nemlig de to klokkene identiske. Det er bare metoden som benyttes til beregning av kaloriforbruk, som er grunnleggende forskjellig. Mens den gamle 405 beregnet kaloriforbruket ut ifra distanse og hastighet, bruker 405cx pulsen som beregningsgrunnlag. Det har den fordelen at klokken dermed kan anslå kaloriforbruket når du for eksempel løper på en tredemølle, der det blir meningsløst å bruke GPS. Spørsmålet er om funksjonen er særlig nyttig, og det er den egentlig ikke. For de fleste holder det lenge å kunne sjekke pulsdata etter en treningsøkt for å kunne danne seg et bilde av hvor mye utbytte de fikk av treningen. Og det kan du både på den nye og den gamle modellen.

Ingen nyskapning I tillegg er anslagene over kaloriforbruket som Garminklokken – og alle lignende klokker for den sakens skyld – beregner, så unøyaktige at hvis man prøver å avstemme næringsinntaket etter klokkens angivelse av kaloriforbruket, så ender man snart opp med enten å passe i dressen til Bjarne Håkon Hansen eller å se ut som en anorektisk tenåring.

Det skal også sies at vi testet klokken mot profesjonelt utstyr, og forskjellene er store, som du også ser i faktaboksen under. Dermed er det allikevel ikke sagt at 405cx er et dårlig kjøp. Som med den opprinnelige 405 er dette en utmerket klokke for løping, men noen nyskapning er det egentlig ikke snakk om. Man skulle tro at den gamle 405 lett skulle kunne oppgraderes til 405cx-nivå med en programoppdatering, men inntil videre har Garmin avvist at det er aktuelt. Vi står uansett igjen med at det er fargen og de nye remmene som er den største nyheten på denne klokken.

  • Garmin Forerunner 405cx er et utmerket treningsverktøy som byr på en lang rekke gode spesialfunksjoner, blant annet virtuell treningspartner, ruteanvisninger og mye annet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: