Produktinfo: GPS-klokke med mange funksjoner, som virtuell partner og vibratoralarm. Pulsmåler fås som tilbehør. Batteritid: 10 timer.

GPS-klokke: Enkelt, lett og intuitivt

Enkel brukerflate, gode funksjoner og en ekstremt rask GPS-mottaker er høydepunktene i TomToms inntog på markedet for GPS-baserte løpeklokker.

## TomTom Runner | |

Funksjon: Velvalgte og særdeles nyttige funksjoner.

Kvalitet: Klokken virker robust, til tross for den slanke utformingen.

God til prisen: Fornuftig pris for en klokke med mange gode egenskaper.

Konklusjon: Gjennomført løpeklokke som markerer seg med lett design, brukervennlighet og en særdeles rask GPS-mottaker. Henvender seg til mange brukere, da både bruk og første gangs oppsett er svært enkelt. Supermosjonisten vil savne funksjoner og detaljer.

Pris: 1795 kr

www.tomtom.com

Man kommer som kjent ikke først ved å følge i andres fotspor. Uttrykket passer perfekt på TomToms nye og ganske originale GPS-klokke. Den nederlandske GPS-produsenten sto også for elektronikken i Nike+-klokken, men dette er deres første produkt i kategorien under eget navn.

Og førsteinntrykket er særdeles positivt. Med 11,5 mm er klokken blant de tynneste GPS-klokkene på markedet, og utførelsen er i det hele tatt imponerende.

Klokken er radikalt annerledes konstruert enn de fleste rivalene. Betjeningen foregår via en enkel knapp med trykkpunkter (litt som en styrespak), som har fått plass under skjermen. Det fungerer raskt og fint, og brukerflaten er særdeles selvforklarende idet du beveger deg opp og ned og frem og tilbake i menyene med trykknappen. Det tar bare noen minutter før du har full oversikt. Du kan velge om du vil løpe utendørs eller på tredemølle (her måler klokken via et innebygd akselerometer). Du kan velge data som vekt og alder, og du kan koble til pulssensor (tilbehør).

Sammenlignet med øvrige modeller i prisklassen har den mange og svært velvalgte funksjoner. Det er fortsatt langt igjen til toppmodellene fra for eksempel Garmin, men mange løpere får akkurat det de trenger.

Vi setter spesielt pris på vibratoralarmen, den virtuelle konkurrenten – der man kan løpe mot en forhåndsdefinert tid eller en tidligere prestasjon – og vi synes det er fint at skjermbildet kan tilpasses. Vi savner likevel muligheten for å legge inn intervaller.

Av mindre ankepunkter merker vi oss at rundefunksjonen (som markerer en runde enten automatisk etter for eksempel hver km eller ved et trykk på skjermen) ikke viser hvor rask den tilbakelagte runden har vært.

Menyen er ikke "uendelig". Det betyr at du ikke kommer tilbake til første menypunkt når du har bladd gjennom alle, men at du må bla opp igjen. Og hjemmesiden der du laster opp treningen, har per i dag store mangler. TomTom lover imidlertid at de jobber hardt for å gjøre tjenesten bedre.

GPS-delen av klokken er derimot førsteklasses. Klokken lagrer GPS-data fra siste løpetur, og hvis du løper i det samme området, finner klokken satellittene på et blunk, gjerne på 10–20 sekunder, og det er suverent raskest på markedet. Presisjonen er også imponerende. Vi har testet klokken på åpen landevei, i trangt bymiljø og i terrenget. Presisjonen har ligget på 97–99 prosent, og kontakten med GPS-signalet opprettholdes på steder der mange andre modeller måtte gi tapt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: