GPS-klokker til løping og multisport

GPS-klokkene på dagens marked dekker forskjellige behov og finnes i flere prisklasser. Men hvordan velger du i denne svermen av modeller? I denne testen finner du modeller for både løping og multisport, og vi kårer både testvinner og beste kjøp.

29. september 2014 av Peter Hyldahl.

Markedet for GPS-klokker kan umiddelbart virke som et rent Garmin-domene, men leser du denne testen, finner du flere fullgode alternativer til klokker fra den amerikanske kjempen.

Vi har testet GPS-klokker for løping og multisport, men også klokker som kan brukes til andre ting. Foretrekker du en enkel modell med få løpefunksjoner til en tusenlapp, eller vil du ha en avansert GPS-klokke til rundt 4000 kroner?

18 GPS-klokker i test

Vi har testet 18 GPS-klokker basert på seks kriterier – nemlig brukervennlighet, hvordan den sitter på armene, kvaliteten på de ulike funksjonene, kvaliteten på selve klokken, hvordan GPS-delen fungerer og hvordan de respektive hjemmesidene virker.

GPS-klokker for alle behov Det er gode grunner til at GPS-klokker for løping gjerne koster litt mindre enn modeller med flere bruksområder, men du kan godt få brukbare data om puls og tid per kilometer i en klokke som primært er ment for løping, også når du trener på sykkel.

Har du behov for mer avansert informasjon, eller driver med for eksempel triatlon, kan en multisportklokke være en bedre løsning.

Logg inn og les hele den store testen av GPS-klokker.

Slik tester Aktiv Trening |

Informasjon om de spesifikke funksjonene i klokkene finner du på nettet, eller du kan lese om dem på esken. Vår oppgave er å ta dem ut av emballasjen, kjenne på dem, trykke på dem, slå dem på og vurdere om oppsettet er til å forstå for oss vanlige brukere.

Vi har brukt klokkene ute i det fri og testet dem både blant vanlige hobbymosjonister og ambisiøse triatleter. Vi har testet hver klokke i minst ti timer under ulike forhold. Vi har prøvd dem i all slags terreng og under alle forhold – også på ruter med kjent distanse, blant annet for å vurdere nøyaktigheten i GPS-en. Vi har også testet hvor raskt klokkene finner satellitter.

Flerbruksklokkene har også fått kjørt seg på sykkel – og i sjøen og innendørs svømmehall, hvis de har funksjoner for svømming. Måler de nøyaktig distanse her? Innendørs benytter man en bevegelsessensor i stedet for GPS.

Vi har også sett på om alle funksjonene i klokkene har reell nytteverdi, eller om mange bare er til pynt.

TESTKRITERIER Vi har testet treningsklokkene ut fra følgende kriterier. De har like stor betydning og står ikke i prioritert rekkefølge.

  • Funksjon under bruk: Hvordan er klokken under bruk? Er skjermen lesbar mens du løper? Er det lett å bla mellom funksjonene? Er knappene greie å betjene?

  • På armen: Klokken skal sitte godt og stramt uten å sjenere. Finnes det eksterne følere, tester vi om de er enkle eller vanskelige å få på.

  • Funksjoner: Ikke bare antallet, men også kvaliteten. Hvis klokken for eksempel har høydemåler, skal den være nøyaktig. Har den navigasjon, skal funksjonen være anvendelig. Kan klokken for eksempel hjelpe deg tilbake til startpunktet?

  • Kvalitet: Hvordan er design og kvalitet? Føles klokken lekker? Kan den eventuelt brukes til hverdags?

  • GPS: Er GPS-en rask og nøyaktig? Holder den signalet også langt inne i skogen?

  • Hjemmeside: Kan du lett overføre data til hjemmesiden? Er siden enkel og god?

VALUTA FOR PENGENE Alle produktene er vurdert i forhold til hva man må betale for dem, altså hvor god sammenheng det er mellom produktet og prisen. Vi oppgir gjennomsnittspriser. Det betyr at du kan finne lavere priser i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Den endelige karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesielt fokus på de forskjellige testkriteriene.

|

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: