© Istock

Her er de beste GPS-klokkene

Er du på utkikk etter ny GPS-klokke? Vi har testet 15 av markedets beste GPS-klokker – fra enkle og billige modeller til dyre multiklokker.

15. oktober 2017 av Martin Kreutzer

Mange av oss velger å bruke en av de utmerkede appene til smarttelefonen for å logge løpingen eller annen trening. Men selv ikke den beste appen slår en god GPS-klokke. Klokken er lettere å ha med, enklere å se på og betjene og litt mer robust enn telefonen. Og vil du ha med telefonen som musikkspiller eller for å ha kontakt med hjemmet, kan GPS-klokken nå kommunisere med mobilen. Dermed kan du lese sms-er og andre meldinger på klokkeskjermen. Videre går trenden mot at du kan skreddersy visningen via hjemmesider og apper.

Prisene på GPS-klokker begynner på rundt tusenlappen. Investerer du litt mer, får du tilgang til alle de avanserte funksjonene, som pulsmåler med grafisk visning. Testen vår viser at ingen klokker har graverende feil – alle er gode kjøp – men variasjonen er stor når det gjelder utforming og funksjoner. Det er altså klokker for enhver smak og alle behov.

Finn din nye GPS-klokke

Last ned pdf nedenfor, se vår store test og finn din nye GPS-klokke. Vi har blant annet testet modeller fra Garmin og Polar.

Slik tester Aktiv Trening

En GPS-klokke skal kunne finne satelitter raskt og helst holde kontakten med dem på hele turen, uansett om du er på vei eller i skog. Derfor er alle klokkene testet under mange forskjellige og ofte vanskelige forhold for å se om de beholder signalet. Denne delen er generelt blitt langt bedre på nye GPS-klokker.Alle klokkene er testet av flere, og når det gjelder denne testen, også i flere land. Har klokken høydemåling, er dette også testet og sammenlignet med de vitenskapelige målingene som finnes for de bakkene og fjellene vi har trent i, slik at vi kan se hvor nøyaktige de er. Det samme gjelder målingen av distanse, som er prøvd ut på kjente og oppmålte strekninger på vei. Vi har ikke funnet store avvik på dette punktet.

TESTKRITERIER Vi har testet klokkene ut fra følgende kriterier:

  • Brukervennlighet: Er klokken lett å sette opp for den enkelte brukeren, og er det en rød tråd i måten den brukes på?
  • Funksjoner: Hvor mange og ikke minst hvor nyttige er de enkelte funksjonene? Kan de brukes til noe i praksis, eller er de mest en gimmick?
  • Skjerm: Kan visningen tilpasses slik at den er lett å lese i stor fart, og hvordan er den i sterk sol?
  • Betjening: Er knappene hensiktsmessig plassert, og er de lette å betjene når pulsen er høy og håndflatene svette?
  • GPS-signal: Må du vente lenge på å få GPS-signal, eller er klokken klar noen få sekunder etter at du har slått den på?
  • Design: Er klokken så pen at den kan brukes til hverdags, og hvordan er kvaliteten på materialene?

PRIS Vi oppgir veiledende priser. Det betyr at du kan finne billigere modeller i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Sluttkarakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med ekstra fokus på alle de forskjellige testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: