Her er den nye Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 har vi ventet spent på, og nå er klokka her! Bli med når Aktiv Trenings testredaktør tar deg gjennom de største nyhetene ved Fenix 7 – og ikke minst den like spennende modellen Epix.

20. januar 2022 av Lasse Lyhne

Så var den her! Garmins Fenix 7 – klokka Garmin-tilhengere har ventet i spenning på i minst ett år. Jeg skal innrømme at jeg også har sett fram til lanseringen. Både fordi jeg synes Fenix er en av de aller beste treningsklokkene, men også fordi jeg var spent på hvordan amerikanerne ville fornye et produkt som allerede er stappfullt av funksjoner.


Løsningen er overraskende, for Fenix 7 er ikke bare en klokke, men ti nye klokker. Fenix har blitt en familie, der hver modell har sin spesielle målgruppe og sine spesielle egenskaper. Slik  har det faktisk vært siden Fenix 5, men familien har nå vokst markant.

Funksjonslisten for klokkene er på mange hundre punkter, så vi går ikke gjennom hele den. Men sammenlignet med forrige utgave, har klokkene – i tillegg til flere funksjoner – fått berøringsskjerm og kan betjenes via både skjermen og knapper på siden.

Knappene er for øvrig nydesignede og har fått en krage, slik at de ikke aktiveres ved et uhell. I tillegg har alle klokkene fået topografiske kart – altså fulle, detaljerte fargekart for best mulig navigasjon.

Men la oss se på de ulike modellene:

  • Fenix 7: Standardutgaven av Fenix-klokka med en diameter på 47mm og familiens “billigste” medlem med en prislapp på 7999 kr.

  • Fenix 7 Solar: Samme utgave, men med innebygde solpaneler i skjermen, som lader klokka ved hjelp av lys og forlenger den allerede imponerende batteritiden. Pris: 9199 kr.

  • Fenix 7 Sapphire Solar: Samme utgave som den over, men med safirglass og urring i titan: Lettere, mer eksklusiv og robust. Pris: 10 699 kr.

  • Fenix 7S: En mindre utgave av Fenix7 med en diameter på 42 mm. Lettere, men også med litt dårligere batteritid. Fås også i en Solar- og en Sapphire Solar-utgave. Prisene er de samme som standardutgaven.

  • Fenix 7X Solar: Den største utgaven av Fenix7 med en diameter på 51mm. Solpaneler innebygget i berøringsskjermen og en batteritid på opp til 37 dager i smartmodus og 122 timer med GPS. Klokka har dessuten innebygget LED-lommelykt, som kan lyse rødt eller hvitt og brukes aktivt som lykt eller passivt som sikkerhetslys på for eksempel løpeturen. Pris: 10 299 kr.

  • Fenix7 X Sapphire Solar: Samme som modellen over, men med skjerm i safirglass og urring i titan. Pris: 12 899 kr.

  • Epix: Den største nyheten i Garmins store lansering er etter vår mening faktisk ikke Fenix-klokkene, men den helt nye Epix. Den er ikke offisielt med i Fenix-familien, men bør regnes med likevel.

    Epix er i bunn og grunn en Fenix 7 uten lommelykt og soloppladning, men med en skinnende klar og avansert Amoled-skjerm, som vi kjenner fra Apple Watch og  Garmins egen Venu. Det gir blant annet mulighet for animerte treningsøvelser på klokka. Men mest imponerende er batteritiden. Mens f.eks.batteriet i en Apple Watchs bare holder i rundt et døgn og såvidt får deg gjennom et maratonløp med GPS og skjermen på, skal Epix klare 16 dager i smartmodus og 30 timer med GPS og skjermen på. Pris: 10 299 kr.

  • Epix Saphire: Samme som modellen over, men med safirglass og urring i titan. Pris: 11 499 kr.


Vi satser på å få fatt på et par modeller om ikke lenge, og skal naturligvis dykke ytterligere ned i detaljene når det skjer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: