Les også

Smart nok

Produktinfo Gps-løpeklokke med mange funksjoner, som avansert pulsmåling og integrert skrittfrekvensmåler. Vanntett. Dataoverføring til BrytonSport via kabel.

Imponerende og irriterende

Den ser fantastisk ut på papiret, men fungerer dårlig. Brytons første løpeklokke har potensial til å bli et glimrende produkt, men lider av en rekke barnesykdommer.

6. februar 2013

## Bryton Cardio 40 | |

Funksjon: Mange fine funksjoner. Dessverre for mange programvarefeil.

Kvalitet: Bearbeidingen virker god. Ingen problemer med maskinvaren.

God til prisen: Godt potensial, men krever kraftig programvareoppdatering.

Konklusjon: Lav pris, lekker design og mengder av funksjoner – særlig skrittfrekvensmålingen trekker opp. Dessverre trekkes inntrykket ned av en lite gjennomtenkt brukerflate som i denne versjonen går kraftig utover bruksopplevelsen, og manglende presisjon når du løper i terrenget.

Pris: 1.595 kr.

www.brytonsport.com

Bryton Cardio 40

Det er aldri et godt tegn når man midt under en treningsøkt får lyst til å rive av seg et produkt man tester og dumpe det i nærmeste søppelkurv. Men nettopp slik gikk det da vi testet Taiwan-baserte Brytons første forsøk på en GPS-basert løpeklokke.

Ellers er det en besnærende pakke produsenten presenterer: Integrert GPS, mange funksjoner, blant annet puls og skrittfrekvens, og en skjerm som kan skreddersys til å vise ikke mindre enn 41 forskjellige datafelt! Du får dataoverføring til pc og mulighet for å laste opp spesifikke treningsøkter til klokken. Alt sammen er gitt en lekker formgivning og har en pris som ligger 30–40 prosent lavere enn det du må ut med for lignende produkter fra konkurrentene.

Dessverre ser det helt annerledes ut når man pakker ut herligheten. Brukervennligheten har klare mangler. Det gjelder til dels også presisjonen, og dette er punkter som ikke lar seg redde verken av lav pris, et smart ytre eller all verdens funksjoner.

Ellers er førsteinntrykket greit nok. Oppsettet av klokken er enkel og unnagjort på noen minutter. Og på en vanlig treningstur langs landeveien går det også fint. Klokken reagerer riktignok litt tregt på knappetrykk, men skjermen er lettlest og sporingen av tid, distanse og hastighet fungerer fint. Særlig den innebygde skrittfrekvens-måleren virker lovende. Det er en fantastisk funksjon som vi ikke har sett tidligere.

Men selv en rolig tur avslører ripene i lakken: Klokken kan for eksempel ikke markere km-tider med ettsifret antall sekunder. Løper du en km på 4 minutter og 5 sekunder, viser skjermen altså 4 : 5, og ikke 4 : 05. Sært.

Under mer avanserte økter blir problemene bare verre. Vi klarte aldri å sette opp en intervalløkt, og oppbyggingen av menyer og menypunkter er direkte ulogiske. Selv vanlige stoppeklokkefunksjoner krangler.

Presisjonen i terrenget er også dårlig. Vi har brukt klokken i skogen tre ganger, og målingene var i snitt åtte prosent feil.

Flere av disse feilene vil nok likevel bli rettet med en programvareoppdatering, og Bryton oppdaterer hyppig.

Software opdatering

Aktiv Trænings test af Brytons Cardio 40 ur var baseret på en tidlig udgave af uret. Flere af de softwarefejl vi påpeger er blevet rettet i de udgaver, der er i handlen nu. _NO

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: