Løpeklokke kjøpeguide
Løpeklokke kjøpeguide

En løpeklokke er en stor investering. Her ser du hva du bør sjekke før du kjøper. 

© Colourbox

Kjøpeguide: Slik finner du riktig GPS-klokke

Med riktig løpeklokke får du hjelp til å holde motivasjonen oppe og forbedre treningen. Men hva bør du se etter når du skal kjøpe løpeklokke? Det finner du ut med vår kjøpeguide til løpeklokker.

4. juni 2017 av Peter Hyldahl

Kjøpeguide til løpeklokker

Ei løpeklokke er en stor investering, så det er viktig at du velger riktig. 

Du kan få løpeklokker med innebygget GPS til under 1000 kroner, og du kan få klokker til over 3000 kroner. Forskjellen ligger i mengden funksjoner, men også styrken på GPS-mottakeren. 

Nedenfor ser du hva du bør sjekke før du slakter sparegrisen og investerer i ny løpeklokke. 


Viktige funksjoner i ei løpeklokke

Det er spesielt disse sju tingene du bør være oppmerksom på når du skal ut og kjøpe ny løpeklokke:

  • Pulssensor: Med en pulssensor er det lett å måle hvor hard belastningen er når du løper. Koster gjerne 300–400 kroner ekstra.

  • Knapper: Skal sitte slik at de er lette å betjene mens du løper, og skal gi god respons når du trykker på dem.

  • Batteritid: Løper du ofte lange turer, er det viktig at klokka har tilstrekkelig batteritid. De beste holder i opptil 50 timer på én lading.

  • Hverdagsklokke: Det er lettere å akseptere prisen hvis klokka også kan brukes til hverdags. Da sender du også ut signaler om at du er av den sporty typen.

  • Funksjoner: De billigste modellene har de mest grunnleggende funksjoner som tempo og distanse. De dyrere kan brukes til mer spesifikk trening. Kjenn behovene dine før du handler. Det kan være dyrt å kjøpe for billig.

  • Remmen: En ofte oversett detalj. Den skal sitte godt, også når du svetter, og ikke gnage eller irritere. Helst skal du ikke kjenne at du har på deg klokka. Klokkas vekt kan også være et tema. Den kan virke som et blylodd på lange turer.

  • Skjerm: På toppmodellene kan du selv bestemme hva som skal vises på skjermen. På de rimeligere skal du se de viktigste funksjonene med store tall, slik at de er lette å lese når du løper med høy puls.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: