Hva? Avansert multisportklokke med gps og pulsmåling. Kan brukes til svømming – både inne og ute.

Multisportklokke på nytt

På veien, i skogen, i vannet – og til blådressen. Polar V800 er en førsteklasses multisportklokke, men ser ut som et moteur.

## Polar V800 | |

Pluss: Multisportklokke og aktivitetsmåler. Presis og rask gps.

Minus: Ganske små tall på skjermen.

Konklusjon: En velfungerende og ganske snasen multisportklokke for ambisiøse og analytisk anlagte mosjonister. Vi savner en litt bedre og enklere styring av klokken ved hjelp av programvaren Polar Flow.

Pris: 4299 kr.

www.polar.com

V800 er den første klokken som kombinerer treningsfunksjoner og aktivitetsmåling i hverdagen. Dermed får man muligheten til å danne seg et helhetlig bilde av helsen basert på trening, søvn og aktivitetsnivå. Det er spennende!

Også når det gjelder design gir klokken et eksklusivt inntrykk, og det gjenspeiles i prisen. Materialene er gedigne, og følelsen i hånden er god. Finnene går motsatt vei av dagens trend med store og maskuline klokker, og lanserer en klokke som er, om ikke feminin, så i hvert fall langt mer stilren enn alternativene fra Garmin og Suunto.

Prisen for den "polerte" designen er en litt mindre skjerm med små tall, men som likevel vises imponerende tydelig. De fem diskré funksjonsknappene på siden kan likevel være litt vanskelige å treffe mens man løper.

Klokken har altså funksjoner for løping, sykling og svømming, og det fungerer glimrende under for eksempel en triatlon. Det finnes knapt overflødige funksjoner, og når det gjelder nyttefunksjoner savner vi egentlig bare kadensmåler for løping. Til gjengjeld er pulsfunksjonene gode, blant annet med måling av treningsinnsats og restitusjonsnivå som etter vår vurdering er ganske presis.

Pulsbeltet sitter godt og registrerer puls også når du svømmer, men da bør det sitte under en våt- eller tridrakt for ikke å gli av. Gps-en er lynrask og nøyaktig. Du venter sjelden mer enn noen sekunder, og den holder på signalet også når du løper i skogen.

Oppsett og menystyring på selve klokken er meget enkelt. Mer avanserte funksjoner som endring av skjermvisning og oppsett av økter, skjer via Polars nye Flow-program. Det fungerer, men kunne vært enklere.

De nyskapende hverdagsfunksjonene i uret er enkle – på grensen til det banale (man ser for eksempel ikke antall skritt) – og her fungerer det best når klokken er koblet til Flow-appen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: