Ny Apple Watch - for deg som trener

Apples nye versjon av Apple Watch har fått en rekke elementer som gjør den interessant for deg som trener. Men ikke alt ser like lovende ut.

8. september 2016 av Lasse Lyhne

Den mest interessant nyheten i Cupertino onsdag, var for oss ikke Iphone 7, men derimot Apple Watch Series 2.

Det er to år siden Apple lansert den første versjonen av klokka. Forventningene var høye og mange var raske til å spå at klokka ville ta knekken på sportsklokkemerker som Polar og Garmin.

Det skjedde som dere vet ikke. Faktisk var Apple Watch en stor skuffelse sett ut fra et treningsperspektiv. Den savnet innebygget GPS, skrittelleren var unøyaktig, den var ikke vanntett og den var langsom.

Mange nye elementer

Sett i lyst av dette har det skjedd mye med den nye versjonen. Dette er hva vi gleder oss til:

Innebygget GPS. Klokka kan nå måle hastighet og distanse via GPS. Den er mye mer nøyaktig og har også nye navigasjonselementer.

Vanntetthet. Klokka er vanntett ned til 50 meter. Det betyr nye treningsprofiler på klokka i form av svømming, roing osv.

Ny skjerm. Ifølge Apple er skjermen dobbelt så klar som den var tidligere. Det vil gjøre skjermen til den klareste på noe Apple-produkt.

Raskere CPU. Klokkas prosessor er dobbelt så rask som den gamle. Forhåpentligvis betyr dette færre forsinkelser.

Og her er vi mer skeptiske.

Batteritid. 5 timers levetid med GPS sier de første meldingene. Det er ikke mye og det plasserer Apple Watch i bunnen sammenliknet med andre GPS-klokker.

Betjening. En skikkelig treningsklokke har fysiske knapper som er enkle å betjene selv med høy puls, svette fingre og regnvær. Apple Watch har berøringsskjerm, noe som erfaringsmessig gir litt trøbbel i betjeningen under for eksempel løping.

Nike +-samarbeid. Apple har laget en versjon av klokka i samarbeid med Nike. Nytt design og en integrert Nike+-app. Det høres spennende ut, men enn så lenge ser det ikke ut til at Nike+-versjonen kan så mye mer enn andre treningsklokker. .

Den nye Apple Watch Series 2 er i butikk fra 16.9 og koster fra 3299 kr.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: