Ny løpeklokke med GPS? Vi har testet 10 modeller

Det finnes GPS-klokker til under 1000 kroner og klokker til over 3000 kroner. Vi har testet de ti mest populære modellene på markedet. Se hvordan de klarer seg.

22. august 2013 av Peter Hyldahl

Løpeklokker med GPS

har vunnet terreng de siste årene. I dag har ni av ti løpeklokker som selges, innebygd GPS. Våre erfarne testere har testet både Garmins billigste modell FR10 og Suuntos nyeste toppmodell Ambit2s.

Last ned pdf av vår store test av løpeklokker, og se:

  • Testvinneren – den beste løpeklokken med GPS

  • Den beste løpeklokken for triatlon

  • Den beste løbeklokken til prisen

Slik tester Aktiv Trening

Samlet vurdering: Vår endelige karakter er en helhetsvurdering med vekt på funksjon, brukervennlighet og betjening under trening.

Alle løpeklokkene er grundig testet av de erfarne testerne i Aktiv Trening – både på asfalt, på bane, i skogen og i ulendt terreng. Testerne har blant annet fokusert på hvor lett eller vanskelig det er å begynne å bruke klokkene – hvor enkelt oppsettet er, i hvilken grad man kan sette opp/stille dem inn etter behov og ikke minst hvordan de fungerer under bruk. Er det lett å bla mellom funksjonene, fungerer knappene og er skjermen lettlest når man løper det remmer og tøy holder ute i terrenget? Vi har også sett på om klokken er behagelig å ha på når det er varmt og man svetter, og ikke minst om man kan bruke den som en hverdagsklokke. Vi har målt hvor nøyaktige klokkene er under forskjellige forhold og undersøkt hvor langt tid de bruker på å finne satellitter. Det siste man vil når man skal ut og løpe, er å stå og vente på en klokke som aldri blir ferdig. Det resultatet finner du sist i artikkelen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: