Produktinfo Armbåndsur med GPS og multisportfunksjoner (sykling, løping). Dataoverføring til Internett via USB-kabel. Justerbart pulsbelte følger med. Tolv timers batteritid med GPS.

Ny og rimelig GPS-klokke

Det tok tid før Polar bygde inn GPS-mottakere i klokkene sine. Den første fra Polar med integrert GPS er likevel vellykket – og prisen er svært sympatisk.

## Polar RC3 GPS | |

Funksjon: Et godt og reelt alternativ til Garmin-klokkene.

Kvalitet: Lett å bruke, men vi savner tilpasset sidevisning.

God til prisen: Du får mange funksjoner for pengene. Et godt kjøp.

Konklusjon: Polars første med innebygd GPS er meget vellykket og et reelt alternativ til konkurrentene. Den kan ikke brukes til svømming som Garmin 910XT, men klokken er både mindre og rimeligere. Det er få mangler, og forholdet mellom pris og ytelse er helt suverent.

Pris: 2799 kr

www.pulsklokke.no

Polar RC3 GPS

Finske Polar har brukt lang tid på å integrere GPS-måling i sitt ellers meget omfattende program av treningsklokker. Polar-klokker med eksterne GPS-målere har riktignok fungert fint, men det er likevel lite praktisk å skulle håndtere både klokke og sensor hver gang man skal ut og løpe. Det slipper du heretter. Den nye RC3 GPS har nemlig innebygd GPS.

Vi noterer oss også at klokken likevel ikke er stort tykkere enn RCX3/RCX5- klokkene, som har ekstern GPS. Og den er betydelig slankere enn de fleste fra konkurrenten Garmin. Godt gjort på første forsøk!

Hvis du allerede bruker en Polar-klokke, vil du raskt føle deg hjemme med den nye. Oppsett, menyer og det meste annet er nemlig stort sett som vi er vant til fra Polar. Det vil si samme meny oppsett med lettfattelige symboler og forklaringer der du kan stille inn for eksempel pulsgrenser, kondisjonsdata, kondisjonstest og andre nyttige verktøy som drevne mosjonister kan ha stor glede av.

Forskjellen ligger primært i at GPS-mottakeren er bygd inn i klokken, og derfor har den mange av de samme fordelene og ulempene som andre Polar-klokker, spesielt i forhold til konkurrenten Garmin. Polar-klokken er som sagt tynnere og bedre egnet som hverdagsklokke enn Garmin-modellene. RC3 GPS bruker også mindre tid på å finne satellittene enn Garmin 610 og 910XT. Vi snakker ikke om mer enn 10–20 sekunder, men det er lenge nok når man står og gjerne vil i gang med treningen.

I tillegg er Polar over tusen kroner billigere enn 910XT. Med en prislapp på 2799 kr (med pulssensor) får du mye for pengene. Derimot kan du ikke bruke den til tidtaking når du svømmer, men den fungerer fint til løping, sykling og annet. Det er altså snakk om en ekte flerbruksmodell!

Klokken er langt på vei overbevisende, men vi savner vibrator ved kilometertid. Det hadde også vært fint å kunne tilpasse sidevisningen, som man kan med Garmin. Distansemålingen er i praksis svært presis. Det var bare når vi akselererte eller senket farten at klokken kunne bruke litt tid på å oppfatte endringen. Men det er detaljer, og til prisen er RC3 GPS et funn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: