Hva? GPS-klokke med pulsmåler i remmen og musikkspiller. Høyoppløst fargeskjerm. Batteritid: 1,5 timer.

Overambisiøs?

Den nye superklokken fra Adidas varsler en ny tid for treningsklokker, men grunnleggende ting som GPS-presisjon og batteritid svikter.

## ADIDAS SMART RUN | |

Pluss: Nydelig kvalitet og med svært mange funksjoner.

Minus: Batteritid, berøringsskjerm og GPS-presisjon.

Konklusjon: Et svært ambisiøst produkt som sier noe om hva som kommer. Men det faller dessverre gjennom når det gjelder de mest grunnleggende funksjonene.

Pris: 3900 kr.

www.adidas.no

Det er dessverre lett å gripe til uttrykk som "å ta munnen for full" eller "å falle mellom to stoler" når man har testet den nye superklokken fra Adidas i noen uker. Den ser fantastisk ut og samler alle de dingsene man gjerne vil ha med på treningstur, som GPS-klokke, musikkspiller og pulsmåler, i et produkt som knapt kan kalles en klokke, men som nærmest er en multimediemaskin med form som et armbåndsur.

Det hele er pakket smakfullt inn i en robust urkasse med børstede stålsider, en bred, velsittende rem og en fargesterk berøringsskjerm som er krystallklar og reagerer som vi er vant til fra smarttelefoner. Det er ikke på noen måte her problemet ligger.

Det er heller ikke noe å si på brukerflaten, som er enkel og intuitiv. Den tilhørende nettjenesten, miCoach, er dessuten full av treningsdetaljer og enkel å bruke. Tilkoblingen mellom klokke og nett skjer via WiFi, altså uten kabel eller adapter. Det er smart, og det er altså heller ikke der problemet ligger, selv om vi godt kunne tenkt oss muligheten for å styre mer av oppsettet via klokken.

Som så ofte er det i detaljene at problemet ligger. For det første er batteritiden håpløs: 1–1½ time med GPS og musikk på øret er altfor lite. I tillegg er GPSen ustabil. Det gjelder både når den skal finne satellittene og i målepresisjonen.

For det tredje er berøringsskjermen irriterende under trening – særlig i regn, da den knapt nok virker. Én enkelt knapp styrer flere viktige funksjoner, men man er fortsatt avhengig av skjermen hvis man for eksempel vil bla mellom visninger.

De to første punktene kan forbedres med oppdatering av programvare, men som det er nå, kan ikke de imponerende funksjonene dekke over grunnleggende mangler.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: