Fakta: Treningsklokke med GPS og aktivitetsmåler. Åtte timers batteritid med aktiv GPS. Tre uker uten. 56 gram.

Polar M400 - suveren løpeklokke

Polar overrasker positivt med denne nye og rimelige løpeklokken. Dette er kort fortalt den beste klokken i sin prisklasse.

## Polar M400 | |

Pluss: Enkel brukerflate, mange funksjoner og en svært konkurransedyktig pris.

Minus: Ingen vibrerende varsling.

Konklusjon: En fremragende klokke og en merkedag for Polar. Med de mange funksjonene, den gode brukerflaten og en lav pris er nok M400 blant de beste GPS-klokkene til prisen.

Pris: 1599 kr (1999 med pulsbelte)

www.polar.com

Dette kan være et gjennombrudd for Polar. Med en prislapp på 1599 kr (400 kroner mer med pulsmåler) er den nye M400 fra det finske selskapet blant de rimeligste GPS-klokkene på markedet. Design- og funksjonsmessig er den i en helt annen klasse.

Klokken er lillebror til den anerkjente, men mye dyrere multisportklokken V800 og har mange av de samme funksjonene. M400 er riktignok først og fremst beregnet på løping, men har også enkle, velfungerende sykkelfunksjoner og støtter også andre aktiviteter, men uten dedikerte funksjoner. Som storebroren har klokken også søvn- og aktivitetsmåler.

Likevel er det først når du løpetrener at klokken virkelig viser hva den er god for. GPSen er rask og uhyre nøyaktig under alle de forholdene vi har testet den (skog, asfalt og bane). Plasseringen av knappene er god, og de gir god respons. Skjermen viser opptil fire lettleste datafelt av gangen.

Klokken har nesten uhørt mange funksjoner for denne klassen. Klokken noterer blant annet personlige rekorder og har en "runnning estimator" som beregner sluttiden basert på aktuell hastighet og planlagt distanse. Likevel er vi mest imponert over intervallfunksjonene som enten er helt enkle, med to timere (en for pause og en for intervall) eller ganske avansert, der intervallene kan programmeres ved hjelp av Polars Flow-app, som også styrer oppsettet av klokken. Det fungerer perfekt.

Funksjonsmessig er klokken på høyde med Garmin FR 220 og Suunto Ambit R, men den koster 500–800 kroner mindre og er mer brukervennlig med sin enkle og veiledende brukerflate. Det eneste vi savner er vibratoralarm og litt høyere alarmlyd. Det er også vanskelig å laste opp øktene til andre nettjenester enn Polars egen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: