Krever oppmerksomhet Klokken både piper og vibrerer for å få din oppmerksomhet. Vanntett urkasse og lang batterilevetid gjør klokken velegnet for triatlon og eventyrløp.

Pulsklokke for triatleter

Garmins vanntette GPS-klokke heter 310XT og er en verdig arvtager til FR305. Men helt perfekt er den ikke. Vi savner blant annet barometrisk høydemåling.

## Garmin Forerunner 310XT | |

Brukervennlig: Forerunner 310XT er lett å komme i gang med og enkel å betjene under bruk.

Funksjon: Både rem, urkasse og pulsbelte er av høy kvalitet.

God til prisen: Prisen er høy, særlig i forhold til FR 305.

Konklusjon: Designet og forbedrede funksjoner gjør at 310XT har livets rett. Både pris- og funksjonsmessig ligger den et hakk høyere enn 305. Vi er allikevel skuffet over at den ikke har barometrisk høydemåler og den litt upresise GPS-målingen ved svømming.

Pris: 3.295 kr.

www.garmin.no

Garmin Forerunner 310XT

Garmin 310XT viser med all ønskelig tydelighet hvorfor amerikanerne i økende grad befester sin posisjon i markedet for løpeklokker. Mens 405CX, som kom tidligere på året, er en forbedring av et eksisterende produkt, er 310XT helt nyutviklet.

Riktig nok minner toppmodellen mye om FR 305, men det er ikke noe problem. Vi har alltid vært begeistret for 305-klokkens enkle betjening og store, lettleste skjerm. Skjermen har blitt en tanke mindre, men den er fortsatt lettlest. Tallene vises klart og tydelig, og du kan sette opp skjermvisningen helt etter egne ønsker. Dermed kan du få vist nøyaktig den informasjonen som passer deg best. Den noe mindre skjermen er en konsekvens av at klokken generelt er litt mindre enn den relativt store og klumpete 305 – og det merker man så snart man fester klokken på armen. Den virker kort sagt mer strømlinjet enn forgjengeren. En annen god oppgradering er et mykt pulsbelte som sitter behagelig på kroppen.

Tyve timers batteritid Klokken er vanntett ned til 50 meter, og det betyr at du godt kan bruke klokken til svømming eller padling. Det er perfekt for triatleter og for deg som deltar i eventyrløp, som også vil sette stor pris på den lengre batterilevetiden. Under optimale forhold varer batteriet i nesten tyve timer.

Vibrasjonsvarslingen er en annen detalj vi setter pris på. Trener du med musikk i ørene, eller hvis det blåser kraftig, kan det være vanskelig å høre varsellydene fra klokken. Det løser 310XT elegant ved å kombinere lydsignal og en ganske kraftig vibrasjonsvarsling.

Minne, dataoverføring og tilkobling av ekstrautstyr fungerer perfekt, i velkjent Garmin-stil. Alle de gode detaljene endrer allikevel ikke det faktum at klokken har enkelte irriterende nykker. Først og fremst fordi GPSen ikke fungerer særlig bra ved svømming. Så selv om du altså kan bruke klokken under en hel triatlon, bør du ikke regne med å få presise målinger av svømt distanse.

Et annet ankepunkt er fraværet av en innebygget barometrisk høydemåler. 310XT måler høyden ved hjelp av GPS, og det er ikke særlig nøyaktig. Til trening og ved konkurranser i kupert terreng er en høydemåler både nyttig og underholdende, og det er ubegripelig at Garmin kunne finne på å velge bort denne viktige funksjonen som har vært tilgjengelig på toppmodeller fra Suunto og Polar i årevis.

Det er synd, siden dette er en viktig detalj som trekker ned sluttkarakteren og helhetsinntrykket.

Garmin Forerunner 310XT er skreddersydd for deg som driver med triatlon. Den er vanntett ned til 50 meter og tåler derfor både svømmeturer og kajakkpadling.

PRODUKTINFO:

Multisportklokke med integrert GPS. Vanntett til 50 meter. Mulighet for tilkobling av pulsbelte og diverse sensorer. Trådløs dataoverføring via Garmins trådløse ANT-standard. Vekt: 74 gram.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: