Pulsmåler - finn den beste pulsmåleren
Finn den beste pulsmåleren

Vi hjelper deg å finne den beste pulsmåleren

Pulsmåler: Hva fungerer best?

Mange GPS-klokker har etter hvert innebygget pulsmåler så du slipper å trene med pulsbelte rundt brystet. Men fungerer håndleddsmåling like godt som brystbeltet? Det får du vite mer om her.

27. mars 2017

Pulsmåler til håndleddet - slik fungerer det

Håndleddspulsmåling kalles også for optisk pulsmåling. Klokka med pulsmåleren fungerer ved at det på undersiden av klokka sitter noen små lysdioder som lyser gjennom huden på armen og inn på blodårene. 

Lyset fra diodene blir reflektert tilbake på en sensor, som analyserer lyset og på den måten kan regne ut hvor raskt blodet strømmer gjennom kroppen – og dermed hvor raskt hjertet ditt slår. 

Det er altså et markant annet system enn pulsmåling gjennom et brystbelte. Denne type pulsmåler, måler de eletriske signalene hjertet produserer når det slår og får blodet til å strømme rundt i kroppen. Eller sagt på en annen måte registrerer brystbeltets pulsmåler muskelspenningene ved hjerteslagene direkte på brystkassa.


Klokka med pulsmåler - fest den riktig

Klokker med pulsmåler må festes riktig. Det skal sitte stramt rundt håndleddet. Du bør også være oppmerksom på at håndleddspuls ikke virker like nøyaktig på alle personer. Hudfarge, hår på armene og fettprosent gjør at målingenes nøyaktighet varierer fra person til person. 

Får du problemer med håndleddsmålingen, kan alle klokkene også pares med et gammeldags brystbelte.


Klokke med pulsmåler eller brystbelte - hva fungerer best?

Det er enkelt og bekvemt når pulsmålingen foretas av klokka på armen. Men teknologien er ikke like godt egnet til alle øvelser. 

Felles for alle klokkene med optisk pulsmåler er at det tar tid før de måler riktig puls, som regel 5–10 minutter. I tillegg faller de ut og er mer ustabile fra gang til gang.

Dessuten reagerer de tregere på svingninger. Det betyr at de er uegnet til korte intervaller på ett minutt eller mindre. 

I tillegg har vi konstatert at de er unøyaktige ved terrengsykling. Det skyldes sannsynligvis all hoppingen og ristingen i klokka når man holder fast i styret.

Hvis du i stedet velger å bruke et brystbelte med pulsmåler, vil du som regel trenge en separat mottakerenhet (for eksempel mobiltelefonen) som kan samle og tolke pulssignalene fra brystbeltet. 

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

VIL DU OGSÅ HA sterke rygg- og magemuskler? Det kan du få. En av de aller beste måtene å få det på, er å bruke et magehjul. Med bare få minutters trening hver dag, styrker du kjernemuskulaturen, får en sunnere holdning og unngår å falle sammen i ryggen og få smerter i korsryggen.

AKKURAT NÅ FÅR du et magehjul av høy kvalitet sammen med Aktiv Trening. Magehjulet er designet med dobbelthjul, så du har god stabilitet, og håndtakene er ergonomiske med fordypninger til fingrene. Magehjulet er en del av vårt store treningssett med magehjul, treningsmatte, treningsstrikker, stor øvelsesguide og 3 numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto – i alt 149 kr.) Her kan du lese mer om det fantastisk gode tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: