Pulsmåler - finn den beste pulsmåleren
Finn den beste pulsmåleren

Vi hjelper deg å finne den beste pulsmåleren

Pulsmåler: Hva fungerer best?

Mange GPS-klokker har etter hvert innebygget pulsmåler så du slipper å trene med pulsbelte rundt brystet. Men fungerer håndleddsmåling like godt som brystbeltet? Det får du vite mer om her.

27. mars 2017

Pulsmåler til håndleddet - slik fungerer det

Håndleddspulsmåling kalles også for optisk pulsmåling. Klokka med pulsmåleren fungerer ved at det på undersiden av klokka sitter noen små lysdioder som lyser gjennom huden på armen og inn på blodårene. 

Lyset fra diodene blir reflektert tilbake på en sensor, som analyserer lyset og på den måten kan regne ut hvor raskt blodet strømmer gjennom kroppen – og dermed hvor raskt hjertet ditt slår. 

Det er altså et markant annet system enn pulsmåling gjennom et brystbelte. Denne type pulsmåler, måler de eletriske signalene hjertet produserer når det slår og får blodet til å strømme rundt i kroppen. Eller sagt på en annen måte registrerer brystbeltets pulsmåler muskelspenningene ved hjerteslagene direkte på brystkassa.


Klokka med pulsmåler - fest den riktig

Klokker med pulsmåler må festes riktig. Det skal sitte stramt rundt håndleddet. Du bør også være oppmerksom på at håndleddspuls ikke virker like nøyaktig på alle personer. Hudfarge, hår på armene og fettprosent gjør at målingenes nøyaktighet varierer fra person til person. 

Får du problemer med håndleddsmålingen, kan alle klokkene også pares med et gammeldags brystbelte.


Klokke med pulsmåler eller brystbelte - hva fungerer best?

Det er enkelt og bekvemt når pulsmålingen foretas av klokka på armen. Men teknologien er ikke like godt egnet til alle øvelser. 

Felles for alle klokkene med optisk pulsmåler er at det tar tid før de måler riktig puls, som regel 5–10 minutter. I tillegg faller de ut og er mer ustabile fra gang til gang.

Dessuten reagerer de tregere på svingninger. Det betyr at de er uegnet til korte intervaller på ett minutt eller mindre. 

I tillegg har vi konstatert at de er unøyaktige ved terrengsykling. Det skyldes sannsynligvis all hoppingen og ristingen i klokka når man holder fast i styret.

Hvis du i stedet velger å bruke et brystbelte med pulsmåler, vil du som regel trenge en separat mottakerenhet (for eksempel mobiltelefonen) som kan samle og tolke pulssignalene fra brystbeltet. 

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: