Hva? Selvkontroll: Et elektronisk armbånd som registrerer søvn og aktivitet og laster opp data til en smarttelefon.

Selvkontroll for viderekomne

Jawbone UP-armbåndet gir håndfaste data både om søvn og aktivitet. Løftet om at armbåndet også holder orden på hva du spiser, er likevel litt drøyt.

## Jawbone Up | |

Pluss: Gir god innsikt i søvnvaner og aktivitetsnivå.

Minus: Kostholds- og kaloridata må legges inn manuelt.

Konklusjon: Et enkelt og velfungerende verktøy for deg som vil kartlegge hvor mye og hvor godt du sover, og hvor mye du beveger deg. Og det er bra for motivasjonen.

Pris: 1090 kr.

www.jawbone.com/up

Natten mellom fredag den 18. oktober og lørdag den 19. oktober sov jeg i til sammen 8 timer og 8 minutter. Jeg gikk til sengs kl. 22.24, men sovnet ikke før kl. 23.02. Jeg sov godt og fikk 3 timer og 19 minutter med dyp søvn og 4 timer og 48 minutter i en lettere søvnfase. Jeg sto opp kl. 07.15 og hadde deretter en aktiv dag. Jeg tok 15 081 skritt, og særlig mange skritt mellom kl. 17 og kl. 19.

Det eneste jeg selv husker fra denne dagen er at jeg var ute og løp mellom 17 og 18. Resten av informasjonen ble registrert av Jawbone-armbåndet Up og videresendt til smarttelefonen.

Armbåndet fungerer ved at en liten, avansert bevegelsessensor registrerer alle bevegelser. Ikke bare skritt, men også mindre bevegelser, som når man snur seg i sengen. Registreringene overføres enkelt til en smarttelefon ved hjelp av telefonens hodetelefonkontakt.

På telefonen får man deretter en grafisk fremstilling av dagen. Og bærer man armbåndet over en periode, også når man sover, kan man få kurver og andre grafiske fremstillinger som viser om man sover tilstrekkelig, og om man er like aktiv som man innbiller seg. Det er intuitivt i bruk og særdeles motiverende.

En vibrator i armbåndet kan gi deg en myk oppvåkning. Det skjer i et intervall du selv har valgt, og i en av de lette søvnfasene.

Armbåndet er enkelt i bruk, lett å sette opp og lett å komme i gang med. Det skal lades opp cirka én gang per uke via USB-kontakten. Når det gjelder registrering av aktivitet og søvn, fungerer det helt glimrende og nærmest av seg selv.

Dessverre selges dingsen også med argumentet om at armbåndet skal kunne følge med på kosthold og kaloriinntak – og det er en sannhet med betydelige modifikasjoner. Det krever nemlig at du selv taster inn på telefonen hva du spiser. Det er en høyst manuell prosess og altså ikke noe som armbåndet hjelper deg med.

3 gode detaljer

1. Sover du godt? Det er lett å se hvor mye og hvor dypt (mørk blått) du har sovet – og om du har vært våken i løpet av natten (oransje).


2. Aktivitet Armbåndet registrerer om du sitter for mye, eller om du er ute og løper (mørk oransje).


3. Grafikk Over tid kan du få grafiske fremstillinger som viser søvn- (blått) og aktivitetsmønster (oransje).

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: