Produktinfo: Armbånd som måler all fysisk aktivitet ved hjelp av sensorer. Kobles til pc via USB og til Mac via Bluetooth. Fås i to størrelser. Vekt: ca. 30 gram.

Skritteller versjon 2.0

Nike+ FuelBand er en avansert aktivitetsmåler som utvilsomt motiverer til en mer aktiv hverdag, men som aldri blir noe mer enn et ganske kostbart leketøy.

## Nike+ Fuelband | |

Funksjon: Godt motivasjonsverktøy, men heller ikke noe mer.

Kvalitet: Det er ikke vanntett, men ellers er bearbeidingen helt fin.

God til prisen: Altfor dyrt i forhold til det begrensede bruksområdet.

Konklusjon: Nike+ FuelBand er en relativt enkel aktivitetsmåler, pakket pent inn og solgt til overpris. Det er uegnet som hjelpemiddel til trening og som seriøst verktøy for måling av energiforbruk, men det kan fungere som en inspirasjon til å være mer aktiv i hverdagen.

Pris: 1100 kr.

www.nike.com

FuelBand er det nyeste skuddet på Nike+-stammen. Det er et lite, diskré armbånd som registrerer alle hverdagsaktiviteter, helt fra løpeturen via oppvasken til støvsugingen, og konverterer det til såkalte NikeFuel-poeng. FuelBand er altså ikke en treningsklokke. Ikke på noen måte. Det er mer et motivasjonsverktøy som belønner deg for en aktiv hverdag.

Og som sådant fungerer det også glimrende. Det er både litt skremmende og sterkt motiverende å se hvordan en dag med gjør-det-selvarbeid, rengjøring og trening gir opptil 7000 poeng, mens en dag på kontoret bare gir rundt 2500 poeng.

Men armbåndet blir aldri noe mer enn en motivasjonsfaktor. Nike vil ikke ut med hva slags teknologi armbåndet benytter, men det har ingen pulsmåler, og tildelingen av Fuel-poeng skjer tilsynelatende kun på bakgrunn av vertikale og horisontale bevegelser med håndleddet.

Det gjør at antallet Fuel-poeng er litt tilfeldig. Du får for eksempel rundt 40–50 poeng per minutt når du løper, mens sykling bare gir 15–20 poeng. Styrketrening gir nesten ingenting. Derimot gir det en hel del hvis du for eksempel skreller gulrøtter.

FuelBand er altså ikke presist nok hvis du ønsker en nøyaktig innsikt i eget energiforbruk. Armbåndet er også fullstendig uegnet til trening. Det registrerer kun dagens samlede aktiviteter og har ikke stoppeklokke som for eksempel markerer en løpe- eller sykkeltur.

Estetisk er armbåndet ren minimalisme. Det er smalt og tynt, og den fancy LEDvisningen, som blant annet oppgir oppnådd antall Fuelpoeng, er skjult og vises først når du trykker på en knapp.

Til tross for lav vekt og kompakt størrelse unngår det likevel ikke å irritere huden. Det skyldes ikke minst at det er i hardplast og at du må ha det på hele dagen. Det ender altså med å hekte seg fast i ermer eller klemme ubehagelig på et eller annet tidspunkt.

Nike+ FuelBand er en del av Nikes omfattende Nike+-tjeneste. Her kan du laste opp daglige aktiviteter, sette opp mål for hvor mange Fuel-poeng du vil oppnå hver dag, og få tildelt diverse virtuelle trofeer hver gang det lykkes. Du kan også dele dine prestasjoner med andre brukere og inngå veddemål på nettet om hvem som oppnår flest poeng på en uke osv.

Hele konseptet er velfungerende, brukervennlig og lekkert designet, og gjør det mer attraktivt å bruke armbåndet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: