Slik er Garmins nye Forerunner 735XT

Garmin har nettopp lansert en ny triatlon-klokke. Her er Aktiv Trenings første inntrykk av vidunderet.

24. mai 2016

Garmins splitter nye Forerunner 735XT er den nyeste triatlon-klokka fra amerikanerne. Den erstatter den knappe to år gamle Forerunner 920XT.

Klokka kan mye av det samme. Det vil si avanserte løpe-, sykkel- og svømmefunksjoner og en triatlon-del som gjør det enkelt å skifte mellom de ulike grenene under treningsturen. I tillegg fungerer den som aktivitetsmåler og registrerer daglig aktivitet samt søvn.

Men den har også mye nytt å by på:

1. Størrelsen. Garmins tidligere triatlonklokker har vært noen digre klosser (der var en grunn til at den gamle, oransje FR310XT gikk under navnet mursteinen). Den nye er liten og lett. Den veier bare 40 gram, noe som er hele 20 gram mindre enn FR920XT og halvparten av Fenix 3 HR.

2. Optisk pulsmåler. Den måler pulsen rundt håndleddet, og dermed slipper du å ha en pulsrem rundt brystet. Den virker riktignok ikke i vann. Der må du bruke Garmins spesielle pulsbelte, som altså sitter rundt brystet.

3. Svømming. Klokka gjør det også mulig å skape avanserte svømmetreningsøkter fra appen Garmin Connect og overføre dem til klokka.

4. Lidelsesmåling. I tillegg er den store nyheten at klokka har en såkalt Strava Sufferscore, som er et mål på hvor hard treningen er.

Det siste er i vår bok ganske unødvendig, mens de første punktene til gjengjeld er interessante. Våre testere er allerede i gang med å prøve klokken, så gled deg til å se hva de synes i et kommende nummer av Aktiv Trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: