Les også

Enkel og god

Fakta: Armbånd med aktivitetsmåler, vekkeklokke og skjerm. Bluetooth-tilkobling til iPhone eller Android-telefon.

Smart aktivitetsmåler

Vívosmart er en god aktivitetsmåler med mange avanserte funksjoner. Men nettjenesten til Garmin kunne vært bedre.

## Garmin Vívosmart | |

Pluss: Enkel i bruk, med mange velfungerende funksjoner.

Minus: Dårlig telefon-app.

Konklusjon: Garmins Vívosmart er mye bedre enn forgjengeren, Vívofit. Den fungerer bra og er nesten mer smartklokke enn aktivitetsmåler. Dessverre er ikke appen på høyde med det konkurrentene tilbyr.

Pris: 1395 kr.

www.garmin.com

Det gode først. Garmins Vívosmart er absolutt en av markedets beste aktivitetsmålere. Det smarte og diskré armbåndet måler hvor mange skritt du går hver dag, hvor mye du sover og hvordan du sover. Den kan også minne deg på å bevege deg når du har sittet stille for lenge. Så langt er alt vel og ikke ulikt de fleste andre aktivitetsmålere på markedet, for eksempel Jawbone og Fitbit.

Aktivitetsmåler med mange funksjoner

Der hvor Vívosmart skiller seg ut, er når det gjelder smartklokkefunksjonene. Du kan for eksempel se tekstmeldinger og epost direkte på skjermen og se hvem som ringer. Du gidder neppe å lese lange epostmeldinger på den lille skjermen, men det er svært praktisk å kunne orientere seg om hvem som ringer eller sender tekstmeldinger når du er ute og løper eller sykler, og om det er bryet verdt å stoppe og ta telefonen.

Armbåndet har også en egen treningsinnstilling der du kan koble til et pulsbelte eller sykkeltilbehør som kadens- eller fartsmåler. Alt Garmin-tilbehør kan kobles til armbåndet via ANT-standarden. Klokken er ikke på langt nær like god som en rendyrket gps-klokke, men kan brukes til for eksempel å sjekke pulsen under en løpetur.

Den tilhørende appen til smarttelefonen, Garmin Connect, trekker til gjengjeld ned i vurderingen. Den ligger faktisk et stykke etter konkurrentene, og appen må brukes aktivt sammen med armbåndet. Du må for eksempel bruke den for å følge med på hvor aktiv du er, og det er også i appen at man kan sjekke søvnmønstret. Ikke bare er appen uinspirert og kjedelig bygd opp – den er heller ikke særlig oversiktlig. Hvordan skal man for eksempel gjette at man må inn i innstillingene og så i enhetsinnstillinger for å stille inn noe så enkelt som vekkeklokken?

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: