Fenix 6 kommer i flere ulike modeller, den billigste til 6399 kr. 

Superklokke med sollading

Fēnix 6 er en oppvisning i funksjoner og kvalitet. Klokka kan rett og slett alt – til og med lades opp av sola. Så er også prisen til å få solstikk av.

9. desember 2019 av Lasse Lyhne


Helt siden Garmin lanserte Fēnix 3, har vi hver gang det har kommet en ny modell sagt at den er bedre enn den forrige, men ikke så mye bedre at du må kjøpe den – det har ikke vært noen banebrytende nye funksjoner eller store designkrumspring. Slik er det også med sekseren. Men… alle de små forbedringene Garmin har gjort opp gjennom årene gjør at den sjette versjonen av klokka nå er mange nivåer over de eldre modellene. 

Super skjerm

Det er spesielt skjerm, prosessor og batteritid som skiller dem. Joda, Fénix 6X har også noen nye funksjoner, og enkelte av dem – som for eksempel PacePro, som viser deg hvilke mellomtider du bør nå hvis du vil løpe på en bestemt tid i et løp – er fine, men det er den generelle opplevelsen som hever klokka over forgjengerne.

Artikkelen fortsetter under tilbudet


Kraftig prosessor

Programvaren er mye raskere, og klokka skifter kjapt mellom sider og er raskere til å laste ruter og treninger. Skjermen er blitt større, samtidig som selve urkassa er blitt mindre, og oppløsningen er forbedret. Dermed kan du ha helt opp til åtte lesbare datafelter på skjermen (seks i de mindre modellene). Batteriet holder i opp til 66 timer med GPS, men enda bedre – du kan selv detaljstyre batteriet ved å skru av de funksjonene du ikke bruker, for å forlenge batteritiden. 

Innebygde solceller

En spesiell funksjon i toppmodellen er Power-glasset, som fungerer som solceller og kan lade opp batteriet med sollys. Det er spennende teknologi, men etter vår mening ikke verdt den høye prisen (du får klokka 2200 kroner billigere uten) – i hvert fall ikke i vintermørke Norge. I tillegg til toppmodellen vi har testet, kommer Fēnix 6 i flere rimeligere versjoner, den billigste til 6399 kr.


Konklusjon

Den nye versjonen av Garmins toppmodell gjør alt litt bedre enn før. Klokka er stappfull av funksjoner, skjermen er førsteklasses og batteritiden imponerende.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: