Produktinfo Treningsklokke med integrert GPS, elektronisk kompass og barometrisk høydemåler. Vanntett. Trådløst pulsbelte. Nettilkobling via USB. 15–50 timers datafangst. To ukers batteritid (som vanlig klokke).

Suveren GPS-klokke

Suuntos lenge ventede treningsklokke Ambit Black HR med integrert GPS har definitivt vært verdt å vente på. I våre øyne er dette nemlig markedets beste GPS-klokke for deg som trener.

## Suunto Ambit Black HR | |

Funksjon: Har stort sett alle relevante funksjoner. Enkel i bruk!

Brukervennlighet: Lett å komme i gang med og logisk menysystem.

God til prisen: Både klokke, pulsbelte og nettmodul er av meget høy klasse.

Konklusjon: Prisen er unektelig høy. For friluftsfolk og terrengløpere mener vi likevel at Suunto Ambit Black HR er markedets beste klokke. Sammen med kvalitetsinntrykket synes vi at prisen er grei nok. Små detaljer (ingen vibratorvarsling per km) står i veien for seks hele stjerner.

Pris: 3995 kr

www.suunto.com

Suunto Ambit Black HR

Etter et langt tilløp er Suunto klar med en treningsklokke der GPS og klokke er samlet i én enhet som festes på armen. Og det er vi glade for. Løsningen er nemlig særdeles vellykket. En myk gummirem og rund urkasse gjør at Ambit Black HR virker ganske lett og godt kan brukes til hverdags, til tross for ganske sjenerøse mål. Samtidig har størrelsen den fordelen at skjermen har plass til det meste av nyttig informasjon. Det er bra, ettersom klokken er skreddersydd for aktiv bruk der du raser av gårde og sjelden har tid til mer enn et raskt blikk på skjermen.

De store og riflede trykkknappene bidrar til brukervennligheten og gir en helt sikker betjening. Trykkpunktet er tydelig og kan også ledsages av et akustisk signal, slik at du er 100 prosent sikker på å gjøre tingene riktig.

I motsetning til Garmin, som med sin 910XT henvender seg spesifikt til triatleter, har Suunto en bredere målgruppe av friluftsentusiaster, og spesielt folk som løper ute i naturen. Derfor inneholder klokken også en særdeles velfungerende høydemåler med både tall og grafikk som opplyser om tilbakelagte bakker og fjell. Et elektronisk kompass hjelper deg med å finne veien når du for eksempel løper i skogen. Skulle du likevel gå deg vill, kan du få hjelp til å finne veien ved å bruke den innebygde GPSen. Veldig bra.

En annen god detalj for løpere er selve hastighetsvisningen. Den optimaliseres ved at Suunto kombinerer GPSmålingen med en akselerator som registrerer armbevegelsene. I praksis betyr det at du får målt tilbakelagt distanse selv om du skulle miste GPS-signalet. Systemet øker også presisjonen i fartsvisningen mens du løper.

En annen praktisk detalj er muligheten for å spare batteritid ved selv å velge hvor ofte GPSen skal oppdatere posisjonen via satellittene.

Tidligere har vi kritisert Suunto for å ha en menystyring som har vært altfor komplisert i forhold til konkurrentenes. Det problemet har finnene løst, og resultatet er en klokke som er minst like lett å finne ut av som klokkene fra Garmin og Polar. Klare symboler og guidende tekster bidrar til å lette orienteringen, og også skjermbildene begrenser seg til den mest relevante informasjonen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: