Fakta: Flerfunksjonsklokke med GPS, høyde- og pulsmåler. Stålrem og safirglass.

Suveren multiklokke

Garmins tredje versjon av F?nix er en oppvisning i gode treningsfunksjoner i en rå og maskulin design. Men prisen er drøy.

## Garmin F?nix 3 Sapphire HRM | |

Pluss: Design, utvalget av funksjoner, brukerflate.

Minus: Pris.

Konklusjon: En utrolig flott og svært funksjonell klokke som kombinerer alle ønskelige treningsfunksjoner med snasen design og intuitiv brukerflate. Kun prisen hindrer toppkarakter.

Pris: 5300 kr.

www.garmin.com

Tretallet på slutten av navnet viser at dette ikke er første versjon av denne maskuline multisportklokken. F?nix har alltid vært friluftsmodellen fra Garmin, og særlig den første var mindre egnet som treningsklokke. Det ble mye bedre med versjon to, og med det tredje forsøket har Garmin truffet innertieren og skapt en tilnærmet perfekt og svært avansert multisportklokke.

Den inneholder samtlige trifunksjoner fra Forerunner 920XT og legger til enda flere løsninger, blant annet svært gode navigasjonsmuligheter som lar deg finne tilbake til startpunktet. Du får klatrefunksjoner og til og med funksjoner som er spesifikke for ski.

Spesifikasjonslisten er utvilsomt den lengste og mest imponerende på dagens marked. Vi kan vanskelig forestille oss at det er mange som vil savne funksjoner på denne klokken. Desto mer imponerende er det at den er så lett å bruke. Du lærer raskt å navigere i den enkle menyen og aktivere de ønskede funksjonene.

Som noe helt nytt kan du også laste ned tredjepartsapper og -funksjoner til klokken. Det foregår uhyre enkelt via Garmins Connect IQ-tjeneste. Foreløpig er utvalget lite og litt dustete (for eksempel en funksjon som viser hvor mange øl du har forbrent på den siste treningsøkten). Men på sikt er potensialet stort og mulighetene mange.

I våre øyne er klokken den flotteste på markedet – en gjennomført design med safirglass og stållenke (fås også i en litt billigere versjon med plastrem og vanlig glass) og urkasse i stål. Skjermen har fått farger og en brukertilpasset urskive, der du for eksempel kan få vist tiden med analoge visere. Prisen for den lekre designen er at klokken føles tung på armen. Med stållenke er den tre ganger så tung som triklokken Garmin FR 920. Med klokkerem av plast er den cirka 50 prosent tyngre.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: