Stor test av 12 treningsklokker Last ned og se den store testen. © Colourbox

TEST: De 12 beste klokkene

Den rette treningsklokken kan være avgjørende både for motivasjon og trening. Men hvilken skal du velge? Vi har testet 12 modeller og gir deg tips om det beste kjøpet i forskjellige prisklasser.

21. september 2012

En treningsklokke kan gi verdifull informasjon og økt motivasjon – en stillferdig treningskamerat som alltid har tid og lyst til å være med.

Vi har testet 12 treningsklokker i tre prisklasser og utpekt en vinner i hver prisklasse.

Som abonnent kan du logge deg inn her og laste ned hele testen.

Slik har vi testet

Samlet vurdering: Den endelige karakteren er en helhetsvurdering med fokus på brukervennlighet, funksjoner, presisjon og komfort.

Vi har delt inn klokkene i tre klasser etter pris. Billigmodeller opptil 1400 kroner, mellomklassen fra 1500 til 2100 kroner og luksusutgavene fra 2500 kroner og opppover.Vi har selvfølgelig fokusert på funksjoner, men har også lagt vekt på hvor enkelt det er å ta klokken i bruk og hvor enkle de er å betjene mens du trener. Det skal være enkelt å lese opplysningene man trenger når pulsen slår som raskest. Vi har også laget en helt uvitenskapelig presisjonstest av de klokkene som måler distanse. Her var forskjellene overraskende små. Vi legger dessuten vekt på komforten – både når det gjelder selve klokken og et eventuelt medfølgende pulsbelte. Begge deler skal være behagelige å ha på seg, også når man er gjennomvåt av svette etter en lang treningstur. Vekten er også avgjørende – en treningsklokke må ikke være for tung.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: