Polar Verity Sense.

Optisk pulsmåler som faktisk virker.

© Foto: polar.com

Test: Polar imponerer med optisk pulsmåler

Med den nyeste utgaven av Polars eksterne pulsmåler er det mulig å trene etter pulsen uten å ha et stramt pulsbelte rundt brystet.

26. oktober 2021

Polar Verity Sense

Pris: 949 kr.  

Hva: Optisk pulsmåler som festes rundt armen eller i svømmebrillene. Kan lagre pulsdata. Batteritid: Opp til 20 timer.  

Info: polar.com

Ideen om optisk – altså lysbasert – pulsmåling er på ingen måte ny. De første så dagens lys for ti år siden, og i dag er de å finne i alle trenings- og smartklokker på markedet. Det er altså de små lysdiodene på baksiden av klokka. Det nye ved Polars nye produkt i kategorien er at den virker!


Vi har testet hundrevis av optiske pulsmålere opp gjennom årene, og selv om kvaliteten varierer, er den generelle opplevelsen at de svinger for mye og ganske ofte – spesielt ved intervaller – er helt på bærtur. De er derfor uegnet å bruke til strukturert pulstrening, og vi har alltid anbefalt et pulsbelte rundt brystet hvis du skal styre intensiteten etter pulsen. Men det er det slutt på nå. Polars måler, som plasseres rundt for eksempel overarmen eller strikken på svømmebrillene, måler i alle våre tester like nøyaktig som et pulsbelte rundt brystet. Det er kanskje en ørliten forsinkelse på registreringen, men det er ikke noe som betyr noe i praksis.  


I tillegg er den veldig enkel å sette opp og fungerer med alle slags enheter – klokker, sykkelcomputere, iPader og mobiler, så lenge de har Bluetooth eller ANT+. Sensoren trenger faktisk heller ikke en enhet for å kunne brukes. Den har internt minne og kan dermed lagre pulsdataen og etterpå overføre den til for eksempel Polars glimrende app Flow. Batteritiden angis til 20 timer, men er nok i praksis nærmere 10, litt avhengig av temperaturforhold og lignende. Det er i underkant av hva som loves, men uansett nok til selv de lengste treningsøkter

Med et medfølgende feste kan sensoren monteres i svømmebrillene og dermed måle pulsen under svømming.

Konklusjon 

Et lite, enkelt, men svært anvendelig produkt for deg som svømmer eller bare ikke er glad i å trene hardt med et stramt belte rundt brystet.

Pluss: Nøyaktig måling. Enkel å sette opp. Fungerer med de aller fleste enheter.

Minus: Batteritid lavere enn angitt.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: