Treningsanalyse

Når du er ferdig med å trene, gir Polarklokkene gode analysemuligheter slik at du kan sjekke formutviklingen.

8. februar 2011

Når treningen er vel overstått, kan du analysere treningsøkten og se nærmere på hvor godt du har gjort det. Fremgangsmåten er den samme for de forskjellige klokkene, mens analysemulighetene varierer noe.

Slik gjør du

  • Gå inn i ”File”, og velg ”Exercise log”. Deretter kan du bruke bla oppover- og bla ned-knappen til å bla i de tidligere øktene dine.

  • Trykk på valgknappen valgknappen for å se nærmere på hver enkelt økt.

  • Med ytterligere trykk på valgknappen kan du gå ett nivå dypere i de enkelte aspektene av treningen og få mer detaljert informasjon.

  • Den viktigste informasjonen er selvfølgelig tid, distanse, gjennomsnittsfart og gjennomsnittlig puls. Har du aktivert den automatiske rundetidsmålingen, for eksempel for hver km, er også dette en god kilde til informasjon om formen din.

Puls/tempo

Hvis du ser på gjennomsnittspulsen for hver kilometer og sammenligner den med gjennomsnittsfarten, får du et klart bilde av hvordan du har disponert løpeturen.

Hvis tempoet faller på de siste kilometerne, samtidig som pulsen ligger på det samme høye nivået, har du gått for hardt ut og har kjørt deg litt tom underveis.

Hvis pulsen øker mot slutten av turen, uten at farten også gjør det, tyder det på at du har blitt sliten og har for dårlig utholdenhet. I så fall bør du satse på flere lange turer.

Kadens og skrittlengde

RS800 gir informasjon om skrittlengde og -frekvens. Hvis du merker deg disse tallene for hver kilometer, får du et bilde av hvor du ligger når det gjelder utholdenhet og styrke. Når vi blir slitne, faller vi gjerne litt sammen i skuldre og hofter, og det gir seg utslag i kortere og langsommere skritt. I så fall kan løsningen være å satse på målrettede styrkeøvelser for mage og rygg.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: